Mikkelissä lentokenttä halutaan pitää toiminnassa – Kaupunginhallitus kuuli Maavoimien komentajaa

Kaupunginhallitus edellyttää uusia liiketoiminnallisia avauksia lentokentälle ja kansainvälistä markkinointia yhdessä Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kanssa.

lentoliikenne
Läheltä
Yle

Mikkelissä lentokenttä halutaan pitää jatkossakin toiminnassa. Mikkelin kaupunginhallitus pohti lentoaseman tulevaisuutta eilisessä kokouksessaan.

Kaupunginhallituksen mukaan lentokentän toimintaa puoltaa sen merkitys maavoimille. Kaupunginhallituksen kuulema Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko arvioi, että kentän merkitys kasvaa tulevaisuudessa erityisesti kansainvälisen yhteistyön osalta.

Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää uusia liiketoiminnallisia avauksia lentokentälle sekä kansainvälistä markkinointia yhdessä Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kanssa.

Lentokentällä ei tällä hetkellä ole säännöllisiä reittilentoja, mutta asemalla on valmius hoitaa pienimuotoista matkustajaliikennettä. Ainoa säännöllistä toimintaa harjoittava taho lentoasemalla on Puolustusvoimat. Esimerkiksi viime vuonna Mikkelin kentällä oli 11 tilauslentoa, 53 sotilaslentoa ja 350 harrastelentoa.

Kaupunginhallituksen maanantain keskustelun taustalla on Mikkelin kehitysyhtiö Miksein laatima selvitys lentoaseman liiketoimintamahdollisuuksista. Lentoasema on Mikkelin kaupungin omistama ja hallinnoima.

Kaupunginhallitus muotoili päätösesityksen lentokentän jatkosta maanantain kokouksessaan. Keskustelun aikana Minna Pöntinen (vihr.) ehdotti, ettei kaupunginhallitus esittäisi kaupunginvaltuustolle lentokentän toiminnan jatkamista. Perusteluna oli se, etteivät käytettävissä olevat selvitykset anna uskottavaa kuvaa lentokentän elinvoimaa tuovien vaikutusten suhteen.

Asiasta äänestettiin, ja esitys lentokentän toiminnan jatkamisesta sai kannatusta äänin 7-3.

Lopullisen päätöksen lentoaseman tulevaisuudesta tekee kaupunginvaltuusto ensi maanantaina.