Rautatiesillan tulipalo on sammutettu Helsinki Areenan vieressä – syttymisen syy mahdollisesti ohi ajaneesta junasta lentänyt kipinä

Palo on sammutettu ja sen syttymissyytä selvitetään.

Kotimaa
Helsingin pelastuslaitoksen kuva rautatiesillalta palon aikaan.
Helsingin pelastuslaitoksen kuva rautatiesillalta palon aikaan.Helsingin pelastuslaitos

Helsinki Areenan vieressä rautatiesillan puisissa rakenteissa ollut tulipalo on sammutettu. Vaurioita ja palon syttymissyytä selvitetään parhaillaan.

Kyseessä on Helsingin pelastuslaitoksen palomestari Janne Taskisen mukaan huoltoratapihalle vievä huoltoraide, joten henkilöliikenteelle palon aiheuttamista vaurioista ei koidu juurikaan haittaa.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että teräsrakenteisessa sillassa olevat puiset rakenteet olivat syttyneet palamaan aamupäivällä. Palon syttymissyytä ei tiedetä varmaksi, mutta palomestari Taskinen arvelee Ylelle, että mahdollinen syttymissyy voi olla ohi ajaneesta junasta lentänyt kipinä.

– Tämä palon kohta on sellainen, missä (ohi ajava) juna jarruttaa jonkin verran, niin olisiko kipinä sitten sytyttänyt, näin arvellaan, Taskinen tuumii.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoi Ylelle aiemmin tänään, että ennen kuin sammutustyöt päästiin aloittamaan, piti palopaikka saada turvalliseksi. Aikaa meni aluksi siis siihen, että junaradan jännitteet ja sähköt saatiin suljettua ratahallinnon kautta.

Ilmoitus tulipalosta tuli aamupäivällä ennen kello yhtätoista.

Rautatiesillan palosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).