Varusmiehet kolarissa Kemijärvellä – näillä näkymin ei vakavia loukkaantumisia

Onnettomuus tapahtui kesken harjoituksen Pasin väistäessä poroa.

varusmiehet
kartta
Kaksi puolustusvoimien Pasia kolaroi Kemijärvellä.Hilppa Hyrkäs / Yle

Kainuun prikaatin varusmiehiä joutui tänään liikenneonnettomuuteen noin kuudelta illalla, tiedottaa Kainuun prikaati.

Varusmiehistä viisi vietiin ambulanssilla ja seitsemän puolustusvoimien ajoneuvoilla tarkastettaviksi Lapin keskussairaalaan.

Onnettomuus tapahtui kesken Pohjoinen 19 -paikallispuolustusharjoituksen tiellä 82 Ketolan ja Kemijärven välillä, kun Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo törmäsi toisen Pasin perään, etummaisen väistäessä poroa.

Ajoneuvoissa oli yhteensä 28 henkilöä, joista 27 oli varusmiehiä ja yksi henkilökunnan jäsen. Viisitoista varusmiestä on tarkkailtavana Sarriojärven leirisairaalassa.

Harjoituksen johtaja: "Ei tietoa vakavista loukkaantumisista"

Harjoituksen johtaja, eversti Jari Osmosen mukaan tällä haavaa ei vaikuta siltä, että kukaan sairaalaan viedyistä olisi vakavasti loukkaantunut.

– Tässä vaiheessa ei ole tietoa mistään vakavista loukkaantumisista. Meillä on kuitenkin varotoimenpide, että käytetään tarkistuttamassa sairaalassa.

– Aina kun on kyse onnettomuudesta, jossa varusmiehiä on mukana, toimitaan näin.

Osmonen oli vielä yhdeksän aikaan illalla melko vähäsanainen tapahtuneesta. Hän ei itse ollut paikalla onnettomuuden tapahtuessa.

– Minun saamien tietojeni mukaan siinä on poroa väistetty ja sitten vielä on aurinko häikäissyt. Siinä on peräänajosta ollut kyse.

Onnettomuudessa olleet varusmiehet ovat olleet yhteydessä läheisiinsä.

Poliisi tutkii tapahtunutta.