1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pelkosenniemi

Kaksi entistä kansanedustajaa hakee kunnanjohtajaksi Pelkosenniemelle

Lappilainen ex-kansanedustaja Eeva-Maija Maijala (kesk.) sekä ex-ministeri Pirkko Mattila (ps./sin.) haluavat kuntajohtajaksi Itä-Lappiin.

Pelkosenniemi
Pelkosenniemen kyltti
Sauli Antikainen / Yle

PelkosenniemiPelkosenniemellä haetaan uutta kunnanjohtajaa, koska edellinen kunnanjohtaja-kandidaatti Aarne Mäkelä lähtikin valintansa jälkeen yllättäen Kittilään vs. sivistysjohtajaksi. Mäkelää ennen kunnanjohtajana toimi Pertti Severinkangas, ja hän siirtyi kunnanjohtajaksi Siikajoelle viime vuonna.

Maanantaina Pelkosenniemen kunnanhallitus saa kuusi uutta hakemusta käsiteltäväksi. Virkaa ovat hakeneet muun muassa entinen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja ex-kansanedustaja Eeva-Maria Maijala.

Pirkko Mattila asuu Muhoksella. Hän oli sosiaali- ja terveysministeri elokuusta 2016 vaalikauden loppuun. Savukoskelainen Eeva-Maria Maijala taas oli keskustan kansanedustajana 2011–2019. Mattila ja Maijala putosivat kumpikin eduskunnasta tämän kevään vaaleissa.

Muita virkaa hakeneita ovat tällä kertaa diplomi-insinööri Päivi Alaoja, ekonomi Timo Kiviaho, yhteiskuntatieteiden maisteri Matias Kuosmanen, ja Pelkosenniemen vt. kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen.

Kunnanhallituksen on määrä päättää maanantaina, keitä se haluaa kutsua haastatteluihin. Ne on tarkoitus järjestää ensi viikolla.

Pelkosenniemi haki kunnanjohtajaa kahteenkin otteeseen viime vuonna, mutta pani viran jäihin, kun se selvitti yhteisen kunnanjohtajan virkaa Savukosken kanssa.

Kuntapäättäjät eivät kuitenkaan innostuneet yhteisestä kunnanjohtajasta. Pelkosenniemen valtuusto päätti joulukuussa, että kuntaan palkataan oma johtaja neljäksi vuodeksi. Määräaikaisuuden perusteena on tulossa oleva sote- ja maakuntauudistus.

Lue seuraavaksi