Kuusi hindumiestä tuomittiin Intiassa muslimitytön raiskauksesta ja murhasta – tapaus kiristää uskonyhteisöjen välejä

Syytekirjelmän mukaan kahdeksanvuotiaan muslimitytön raiskaus ja murha liittyy maakiistoihin.

Intia
Intiassa naiset marssivat kynttilämielenosoituksessa 16. huhtikuuta 2018. Ihmiset olivat kokoontuneet vastustamaan  Jammun ja Kashmirin alueilla sattuneita lapsiin kohdistuneita raiskauksia.
Kuvassa paikalliset muslimit osallistuivat naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavaan kynttilämielenosoitukseen Mumbain liepeillä sijaitsevassa Mumbrassa huhtikuussa 2018.Divyakant Solanki / EPA

Intiassa kuusi miestä on saanut tuomion maata kuohuttaneessa kahdeksanvuotiaan muslimitytön raiskaus- ja murhatapauksessa.

Kolme syytetyistä sai elinkautisen vankilatuomion raiskauksesta ja murhasta. Syyttäjä ajoi heille kuolemantuomiota.

Kolme muuta syytettyä tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan todisteiden tuhoamisesta.

Syytetyt aikovat valittaa tuomioistaan.

Tyttö katosi vuoden 2018 alussa Jammun ja Kashmirin osavaltiossa maan pohjoisosassa. Uhri löydettiin kuolleena ja pahoin runneltuna metsästä kolme viikkoa myöhemmin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Uhri kuului Kashmirin metsäseuduilla asuvaan nomadiyhteisöön. Tapauksen kerrotaan liittyneen maakiistoihin. Lapsen kaappaus, raiskaus ja murha oli osa suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli pelotella nomadiyhteisö pois alueelta, syytekirjelmässä kerrotaan.

Tytön raaka kohtalo herätti raivoa ympäri maan

Kaikkiaan tapauksen osalta luettiin syytteet kahdeksalle henkilölle. Heidän joukossaan on hindupappi ja neljä poliisia. Yhden syytteistä on luovuttu, ja alaikäisen tekijän oikeudenkäynti käydään erikseen.

BBC:n mukaan tapaus nousi koko maan tietoisuuteen, kun hinduryhmät marssivat syytettyjen puolesta. Maan vallankahvaa pitävä hindunationalistinen BJP-puolue joutui suuren yleisön hampaisiin, koska kaksi puolueen ministeriä osallistui syytettyjä tukevaan mielenosoitukseen, kertoo BBC.

Myöhemmin julkisuuteen vuoti kammottavia yksityiskohtia tapauksesta, mikä sai kauhistuneet intialaiset kautta maan osoittamaan mieltään naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Tuomion jälkeen uhrin perhettä edustanut asianajaja kertoi BBC Pujabille, että kyseessä on perustuslaillisen hengen voitto.

– Koko maa taisteli tässä tapauksessa riippumatta uskonnollisista kytköksistä, asianajaja sanoi BBC:n mukaan.

Syytetyille mahdollisimman kevyitä tuomioita ajaneen puolustuksen mukaan nyt annettu tuomio nojaa aihetodisteisiin. Puolustus katsoi myös, että syytettyjen tuomioita olisi pitänyt keventää, koska he ovat perheensä elättäjiä.

Lapsiin kohdistunut väkivalta rehottaa Intiassa

Muslimitytön tarina on vain yksi monista paljon huomiota saaneista lapsiin kohdistuneista väkivaltatapauksista. Näiden vanavedessä Intiassa on astunut voimaan laki, joka mahdollistaa kuolemantuomion alle 12-vuotiaan lapsen raiskanneelle, BBC kertoo.

Paikallisten rikostilastojen mukaan Intiassa raiskataan lapsi kerran 15 minuutissa, ja maassa on eniten seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutuneita lapsia.

Lue myös:

Miksi tytöille ei saisi puhua? Babusona Mondol, 15, uskalsi sanoa äidilleen vastaan – Intian naisten asema voi parantua vain poikien avulla

Lähteet: Reuters