1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsinki-päivässä ennätysmäärä ohjelmaa – Suora lähetys Herttoniemen kartanolta on päättynyt

Ajankohtaiset teemat, kuten vastuullisuus ja ilmastonmuutos näkyvät kaupunkilaisten suunnittelemassa ohjelmassa.

Helsinki
Helsinki-päivä Herttoniemen kartanolla
Helsinki-päivä Herttoniemen kartanolla

Yle Uutisten Helsinki-päivän suora lähetys alkoi kello 12.30. Juontaja Tuulia Thynell johdatti seikkailuun Herttoniemen historialliselle kartanolle. Lähetyksessä tavattiin kiinnostavia ihmisiä – ja haastattelussa on myös suomenhevonen.

Helsinki-päivä täyttää tänä vuonna 60 vuotta, ja kaupunkiin levittäytyy yli sata erilaista tapahtumaa. Helsingin kaupunki koordinoi päivän toteuttamista, mutta suurin osa tapahtumista on kaupunkilaisten suunnittelemia.

Tänä vuonna erityisesti ympäristöteema näkyy kymmenissä kaupunginosissa: Kansalaistorin pakojätehuonepelissä (siirryt toiseen palveluun) pääsee etenemään lajittelemalla eri jätelajit oikein, ylijäämäruokaa hyödynnetään hävikkipiknikillä (siirryt toiseen palveluun) Lapinlahdella ja lapset saavat rakentaa maailmanparannuskoneita (siirryt toiseen palveluun) kaupungintalolla. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Helsinki-päivän klassikko-ohjelmaan kuuluvat pormestarin aamukahvit, Stadin Kundin ja Friidun nimeäminen, vuoden helsinkiläisurheilijoiden palkitseminen ja Helsinki-päivän vauvan juhlistaminen. Päivä huipentuu Kaisaniemen puistossa järjestettävään ilmaiskonserttiin (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi