1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyysturvan aktiivimalli

Ministeri Pekonen: Aktiivimalli puretaan niin pian kuin mahdollista

Hallitusohjelman epäselvä kirjaus aktiivimallin purkamisesta on herättänyt paljon kysymyksiä.

työttömyysturvan aktiivimalli
Aino-Kaisa Pekonen.
Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen aloitti sosiaali- ja terveysministerinä viime torstaina. Petteri Paalasmaa / AOP

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on aloittanut valmistelut aktiivimallin purkamiseksi. Pekonen kertoo Twitterissä, että muutokset viedään läpi mahdollisimman nopeasti hyvää lainsäädäntötapaa noudattaen.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Hallitusohjelman (siirryt toiseen palveluun)kirjaus aktiivimallin purkamisesta on herättänyt paljon kysymyksiä. Ohjelman mukaan aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan sitten, kun hallitus on päättänyt "työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä".

Hallituspuolueista vasemmistoliitto ja sosiaalidemokraatit lupasivat ennen vaaleja, että ne purkavat epäoikeudenmukaiseksi koetun aktiivimallin. Hallitusohjelman epäselvä kirjaus on ollut iso pettymys työttömille.

Aktiivimalli on edellisen hallituksen uudistus, jonka tarkoituksena on lisätä työllisyyttä. Malli leikkaa työttömän päivärahaa, jos hän ei täytä aktiivisuuden ehtoja.

Lue lisää:

Työttömyysetuuden porrastuksesta nopea korjausliike vihattuun aktiivimalliin? Rahaa ensin enemmän, lopussa vähemmän – Työtön: "Tosi epäreilua. Ei ole oma syy, jos ei saa töitä"

Hallitusneuvotteluissa työttömien aktiivimallin leikkuri poistumassa, yritystukia tarkoitus leikata hieman

Lue seuraavaksi