Raaheen lisää rantatontteja rakentajille – ydinvoimalatyömaa ei vielä näy tonttikysynnässä

Hyvillä paikoilla olevat tontit kiinnostavat omakotitalon rakentajia.

Raahe
Raahen Varvinranta säilyy ilman rantarakentamista kyläyhdistyksen vastustuksen takia.
Raahe on kaavoittanut ranta-alueitaan omakotitonteiksi.YLE / Markku Seppälä

Raahen kaupunki lisää omakotitonttien tarjontaa meren äärellä. Ruottalonlahden asuntoalueen 15 uutta merinäköalatonttia myydään tarjouskilpailun perusteella. Kaikkiaan alueelta tulee haettavaksi uusia omakotitontteja nelisenkymmentä.

Raahen kaupungingeodeetti Risto Karhu odottaa uusilla tonteilla olevan kysyntää. Karhun mukaan Raahessa meren rannan läheisyydessä olevien tonttien myynti tai vuokraus on sujunut odotetusti ja kysyntä on varsin tasaista aikaisempiin vuosiin verrattuna. Tosin tonttien sijainti vaikuttaa merkittävästi omakotitonttien menekkiin.

Risto Karhun mukaan ydinvoimalan rakennustyömaa ei vielä näy tonttikysynnässä. Hän arvelee, että siinä vaiheessa, kun rakennustyömaalle alkaa tulla pysyvää henkilöstöä, tonttimarkkinoiden voi odottaa vilkastuvan.

Nyt haussa olevien tonttien pinta-alat vaihtelevat noin kuudesta sadasta neliöstä reiluun tuhanteen neliöön. Tonttien hakuajat päättyvät heti juhannuksen jälkeen. Alustavan aikataulun mukaisesti tontit luovutetaan rakentajille lokakuussa sekä joulukuussa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)