Kuhmon Kamarimusiikki ehdolla eurooppalaisen festivaalipalkinnon saajaksi: "Ehdokkuus on palkinto itsessään"

Kuhmon Kamarimusiikki rankattiin korkealle Euroopassa.

Kuhmon Kamarimusiikki
Soittoharjoitukset Lichtbogen
Kuhmon kamarimusiikki tarjoaa tasokasta musiikkia heinäkuussa. Kaisu Jansson / Yle

Kuhmon kamarimusiikki on ehdolla eurooppalaisen EFFE-palkinnon saajaksi. (siirryt toiseen palveluun) European Festivals Associationin jakamasta palkinnosta kisaa 24 eurooppalaista korkean tason festivaalia, joita ovat Kuhmon kamarimusiikin lisäksi muun muassa Lontoon Proms, Firenzen Maggio Musicale ja Bergenin musiikkijuhlat. Suomesta mukana on Kuhmon Kamarimusiikin lisäksi teatterifestivaali Baltic Circle.

EFFE-palkinnoilla tuodaan esiin festivaaleja, jotka ovat taiteellisesti korkeatasoisia, ja jotka vaikuttavat samalla alueensa kulttuurin kehittymiseen.

– Tämä tuo festivaalille paljon näkyvyyttä, julkisuutta ja tunnustustakin. Olemme hyvin iloisia ja kyllä ehdokkuus on jo palkinto itsessään, Kuhmon Kamarimusiikin johtaja Sari Rusanen sanoo.

Festivaali aikoo ottaa kaiken irti ehdokkuudesta ja sen tuomasta julkisuudesta. Ehdokkuutta on hehkutettu jo muun muassa festivaalin omissa somekanavissa.

– Hienoa saada tällainen tunnustus varsinkin näin 50. juhlavuotena, Rusanen kertoo.

Palkinnot jaetaan Brysselissä syyskuun lopussa. Yleisö voi myös äänestää omia ehdokkaitaan palkintotilaisuuteen asti.

Viime syksynä Kuhmon Kamarimusiikki pokkasi kansainvälisen Cremona Musica Awardin (siirryt toiseen palveluun).

Tunnustuksen perusteluissa todettiin, että festivaalin tekee ainutlaatuiseksi sen formaatti, jossa sekoitetaan erittäin harvinaista ja hyvin tunnettua musiikkia, kuuluisia muusikoita ja nousevia tähtiä epämuodollisella tyylillä tähtikulttia välttäen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)