Moottoripyöräilijä tukki hälytysajossa olleen poliisipartion kaistan Kuopion moottoritiellä

Poliisin mukaan moottoripyörä pysyi hälytysajossa olleen poliisiauton edessä kaistanvaihdosta huolimatta.

Kuopio
Poliisiauto.
Meri-Lapin poliisi sai perjantaina kiinni useita huumekuskeja.Henrietta Hassinen / Yle

Moottoripyöräilijä hidasti hälytysajossa olleen poliisiauton kulkua Kuopiossa maanantai-iltana.

Poliisipartio oli matkalla kiireelliselle tehtävälle, kun moottoritiellä eteen tuli moottoripyörä, joka ei antanut partiolle esteetöntä kulkua. Poliisin mukaan moottoripyörän kuljettajalla olisi ollut moneen kertaan mahdollisuus väistää toiselle kaistalle.

Poliisipartio yritti ohittaa moottoripyörän myös oikeanpuoleisen kaistan kautta, mutta moottoripyöräilijä vaihtoi samalle kaistalle poliisipartion eteen. Tilanne laukesi, kun moottoripyöräilijä poistui moottoritieltä Pitkälahden rampille.

Poliisi jatkoi kohti alkuperäistä tehtävää, mutta se peruuntui. Partio kääntyi Suonenjoen rampilta takaisin kohti Kuopiota ja havaitsi moottoripyörän ajavan vastaan kohti etelää. Partio lähti moottoripyörän perään, joka kuitenkin lähti karkuun ja jätti poliisit jälkeensä.

Poliisi löysi moottoripyörän Leppävirralta yksityisasunnon parkkipaikalta ja sen kuljettajaksi epäilty kuopiolainen 24-vuotias mies asunnosta. Poliisi otti hänet kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies oli myös entuudestaan ajokiellossa. Häntä ei kuitenkaan epäillä alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta.