Nuorisokeskus Piispalan johtaja vaihtuu - Kari Hietaharju eläkkeelle 27 vuoden jälkeen

Kannonkoskella toimiva Piispalan nuorisokeskus etsii uutta johtajaa, hakuaikaa on vielä pari viikkoa.

Kannonkoski
Piispalan leirikeskus Kannonkoskella. Korukivipaja-kyltti talon kyljessä.
Marika Matalamäki / Yle

Nuorisokeskus Piispalaa Kannonkoskella 27 vuotta johtanut Kari Hietaharju on jäämässä eläkkeelle. Seuraajan haku päättyy jo 26.6.

Hietaharju arvioi jäävänsä pois töistä loka-marraskuun vaihteessa, kun uusi johtaja on päässyt tarttumaan töihinsä.

Väistyvä johtaja kiittelee Piispalan henkilökuntaa ja uskollisia asiakkaita kuluneista vuosikymmenistä. Samalla hän toteaa, että muutamat viime vuodet ovat olleet haastavia.

Kannonkosken kunnan omistamalla Piispalalla ei ole lainoja taakkanaan ja Hietaharjun mukaan nuorisokeskuksen käyttötalous on vahva. Eläköityvän johtajan mielestä valtio on rangaissut Piispalaa siitä, että se on tehnyt työnsä liian hyvin.

Tällä Hietaharju viittaa valtionavustuksen pienentymiseen parin viime vuoden aikana 150 000 eurolla sekä siihen, että Piispala ei ole enää muutamaan vuoteen saanut investointitukia.

Hietaharju muistuttaa, että ilman investointitukia Piispalan kaltaisen nuorisokeskuksen on suorastaan mahdoton tehdä isompia rakennusinvestointeja.

Piispalan nykyinen rakennuskanta on kuitenkin hyvässä kunnossa, sanoo Kari Hietaharju. Hän toteaa, että nuorisokeskus on huolehtinut vuosittain perusparannuksista.

Nuorisokeskus työllistää Kannonkoskella kuutisenkymmentä ihmistä, se on muun muassa suosittu leirikoulukohde. Piispalalla on myös toinen, pienempi leirikeskus Muonion Muotkavaarassa.