1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maailmankaikkeus

Ylen Kosmos -tiedeohjelma palkittiin Kanadassa

Kosmos – maailmankaikkeus viidessä minuutissa -tiedesarja vastasi suomalaisten lähettämiin kysymyksiin avaruudesta.

maailmankaikkeus
Kosmos
Kosmos-sarja koostuu viidestä lyhyestä jaksosta.Olli Aittoniemi

Ylen tiedesarja Kosmos – maailmankaikkeus viidessä minuutissa on palkittu Rockie Awards (siirryt toiseen palveluun) -palkinnolla Kanadan Banffissa järjestetyssä Banff World Media Festival -tapahtumassa. Kosmos voitti parhaan dokumentaristisen verkkovideon palkinnon.

Viisi-osainen Kosmos käsittelee maailmankaikkeutta suomalaisten lähettämien avaruusaiheisten kysymysten pohjalta. Sarjan ohessa järjestettiin kaikille avoin yleisötapahtuma, Kosminen ilta, jossa ihmiset pääsivät keskustelemaan huipputieteilijöiden kanssa avaruudesta. Keskustelua käytiin myös sarjan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Sarjassa avaruuden mittasuhteita ja ilmiöitä havainnollistavat muun muassa tähtitieteilijä Esko Valtaoja ja kosmologi Syksy Räsänen.

– On upeaa, että avaruus puhuttelee yli kielirajojen ja Ylen sarja menestyi näin kovassa kisassa, sanoo sarjan tuottaja Tiina Torikka.

Kosmos - maailmankaikkeus viidessä minuutissa on katsottavissa Yle Areenassa.

Sarjan tekijätiimiin kuuluvat Ylen toimittaja Jussi Nygren, kuvaajat Jussi Meling, Antti Tuunanen ja Petri Krook, leikkaajat Teemu Kokkonen, Matti Heimonen ja Juho Virolainen, kuvausassistentti Nikolai Ladikainen, graafikko Olli Aittoniemi ja toimitussihteeri Tiia Nurmilaakso. Sarjan on tuottanut Tiina Torikka ja vastaavana tuottajana toimi Susa Hölttä.

Lue seuraavaksi