Futsal-seura FC Kemi irtautuu Kemi Football Oy:stä

Kemi Football Oy perustettiin jatkamaan PS Kemin toimintaa ja siihen oli tarkoitus liittää myös futsal-toiminta.

Kemi
FC Kemin Futsal-liigajoukkue kaudella 2017-2018.
FC Kemin miesten futsal-joukkue pelaa korkeimmalla sarjatasolla.Jari Peltoperä / Yle

Kemiläinen futsalseura FC Kemi irtautuu hiljattain perustetusta Kemi Football Oy:stä. Futsal-seura kertoo irtautumisen taustalla olevan taloudelliset syyt. Miesten joukkue pelaa futsalia ylimmällä sarjatasolla.

– Futsal-liiga kauden kolkuttaessa jo takaraivossa on seuran laitettava katseet eteenpäin rahoituksen keräämiseksi Futsal-liigan seuraavalle kaudelle, seura kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Kemi Football Oy, joka pelikentillä näkyy nimellä Kemi City FC, perustettiin jatkamaan PS Kemin toimintaa ja siihen oli tarkoitus liittää myös futsal-toiminta. Yhteistyösopimuksen oli tulla virallisesti voimaan heinäkuun ensimmäinen päivä.

Kemi Football Oy:llä ollut alkuhankaluuksia. Jalkapalloseurasta on lähtenyt pois ulkomaalaisia pelaajia, puheenjohtaja ja päävalmentaja. Kemi Football Oy:n hallituksen jäsen Arto Hakala sanoo, että seuran puheenjohtaja Mike Tivey erotettiin.

Jalkapallon pelaajien lähdön taustalla on sopimusepäselvyyksiä. Kemi Football Oy:n ainoa suomalainen hallituksen jäsen Arto Hakala sanoo, että sopimukset on purettu yhteisymmäryksessä.

– On ollut haastavaa, mutta yhtiö ei ole kenellekään velkaa. Kaikki muut kemiläiset jalkapallotoimijat ovat edelleen mukana Kemi Football Oy:ssä. Olisi ollut toivottavaa, että myös FC Kemi olisi pysynyt mukana, sanoo Hakala.

Brittiläinen markkinointiyhtiö Redstrike Group omistaa yhtiöstä 40 prosenttia.

Uusi yhtiö kertoo tavoitteekseen pyörittää jalkapalloakatemiatoimintaa lapsille ja nuorille vuoden 2019 loppuun mennessä. Tavoitteena on kasvattaa kemiläisiä jalkapallon pelaajia ja edistää kemiläistä jalkapallotoimintaa.

Lue myös:

Kemin uuden jalkapalloseuran takana kansainvälisiä nimiä – pelaajien kehittäminen on tärkein tehtävä

11.6.2019 lisätty Kemi Football Oy:n hallituksen jäsenen Arto Hakalan kommentit.

12.6.2019 juttua muokattu kauttaaltaan. Jutusta poistettu maininta, että näyttää siltä, että emoyhtiöllä ei ole rahaa toiminnan pyörittämiseen eikä palkkojen maksuun. Tämän vuoksi jalkapalloseurasta on lähtenyt sekä valmentaja että ulkomaalaisia pelaajia.

12.6.2019 jutusta poistettu viittaus jalkapallon pelaajan palkkoihin ja sopimukseen.