Keskustan eduskuntaryhmä esittää: Markus Lohi pankkivaltuuskuntaan ja Mikko Kärnä työvaliokunnan piiskuriksi

Keskustan eduskuntaryhmä on valinnut muun muassa ehdokkaansa valiokuntien johtoon.

eduskuntaryhmät
Mikko Kärnä puhuu.
Mikko Kärnästä on tulossa keskustan eduskuntaryhmän piiskuri. Markus Lohi on menossa pankkivaltuuskuntaan.Perttu Ruokangas / Yle

Keskustan eduskuntaryhmä on tehnyt nimityksiä. Lapista ryhmä esittää Markus Lohta eduskunnan pankkivaltuuston jäseneksi ja Mikko Kärnää eduskuntaryhmän työvaliokunnan piiskuriksi.

Työvaliokunnan uusiksi jäseniksi valittiin kansanedustajat Petri Honkonen Keski-Suomesta ja Hanna Huttunen Pohjois-Karjalasta

Lisäksi keskusta on valinnut ehdokkaansa valiokuntien johtoon.

Eduskuntaryhmä esittää Anne Kalmaria Keski-Suomesta maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajaksi. Pohjois-Karjalasta esitetään Anu Vehviläistä sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja Hannu Hoskosta ympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi.

Valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtajaksi ehdotetaan Antti Rantakangasta Pohjois-Pohjanmaalta ja valiokunnan sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajaksi Esko Kivirantaa Varsinais-Suomesta.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajaksi ryhmä esittää kansanedustaja Ari Torniaista Etelä-Karjalasta ja talousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Arto Pirttilahtea Pirkanmaalta.