Herätys: Yrittäjät leikkaisivat yritystukia, kullankaivu työllistää poliisia, lumi väistyy Lapista

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Viking Line Helsingin Eteläsatamassa.
Henrietta Hassinen / Yle

Yrittäjät valmiita leikkaamaan yritystukia reippaasti enemmän kuin hallitus

Yritystukia voitaisiin leikata moninkertaisesti hallituksen nykyiseen suunnitelmaan verrattuna. Suomen yrittäjien mukaan yhteensä viiden miljardin tuista voisi leikata jopa puoli miljardia. Kyselyssä enemmistö yrittäjistä sanoo, että tuet vääristävät yritysten keskinäistä kilpailua.

Kullasta käydään nyt kovaa taistelua Suomessa

Sanni Laine
Poliisi määräsi aktivisti Sanni Laineelle matkustuskiellon kotikuntaansa Valkeakoskelle.Antti Eintola / Yle

Suomessa kaivettiin viime vuonna 406 maitopurkillista kultaa. Samaan aikaan aktivistit ja ympäristörikokset työllistävät poliisia. Selvitimme, kuinka tuottoisaa kultabisnes on ja onko se sen arvoista.

Lisää rahaa kehitysyhteistyölle – silti Suomi lipsuu YK-tavoitteesta

Naisia kaivolla
Suomen tukemien vesiohjelmien ansiosta miljoonat ovat päässeet kunnollisen sanitaation ja vedenjakelun piiriin Etiopiassa, Keniassa ja NepalissaTobias Hase / EPA

Uusi hallitusohjelma lupailee varovaisesti parempia aikoja viime vuosina kovia kokeneelle kehitysyhteistyölle. Hallituksen tavoitteet eivät kuitenkaan ole riittävän kunnianhimoisia, arvioi suomalaisten kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestö Fingo.

Lumi väistyy Lapista

Keskiviikkoiltapäivän sää
Yle Sää

Lumi- ja räntäsateet väistyvät tänään Lapista itään, mutta sää jatkuu koleana. Etelän aurinkoisilla alueilla lämpötila kohoaa vielä 20 asteen yläpuolelle, mutta tuuli on kova.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.