Torihotellin rakentamisen ehtoja tiukennetaan Oulussa

Rakentamista suunnittelevan yrityksen pitää maksaa sopimussakko sekä tallettaa lähes miljoonan euron vakuusraha.

Oulu
Oulun kauppatori on ollut keskeneräinen rakennustyömaa  jo vuosia.
Torihotellia on suunniteltu kauppahallin viereen.Paulus Markkula/ Yle

Oulu tiukentaa rakentamisen ehtojaan Torinrantaan kaavaillulle Torihotellille. Yhdyskuntalautakunta päätti eilisessä kokouksessaan esittää, että MPG Services Oy:n hakemus rakentamisvelvoiteajan pidentämisestä voitaisiin hyväksyä tietyin ehdoin. Yritys haki pidennystä vuoden 2020 loppuun saakka.

Yhdyskuntalautakunta päätti kokouksessaan, että yrityksen tulee maksaa maanvuokrasopimuksen mukainen 150 000 euron sopimussakko kuukauden kuluessa kaupunginhallituksen tekemästä päätöksestä. Kaupunginhallitus päättää rakentamisvelvollisuuden jatkosta juhannuksen jälkeen kokouksessaan.

MPG Servicen tulee myös antaa kaupungille riittävä esimerkiksi 800 000 euron vakuus tai talletus siitä, että rakentamisvelvoite toteutuu vuoden 2020 loppuun mennessä. Raha jää kaupungille, jos rakentamisvelvoite tai muut velvoitteet eivät ole toteutuneet määräaikaan mennessä.

Yrityksen täytyy myöskin raportoida kaupungille kolmen kuukauden välein tekemisistään sekä rakentamisen edistymisestä. Ehtona on myös riittävä tiedottaminen yleisölle.

Yhdyskuntalautakunnan esityksessä määrätään myös, että hotelli tulee toteutua noin 129 huoneiston hotellina sekä talvitorin käytön tulee olla maankäyttösopimuksen mukaista. Torihotellin kustannusarvio on 30 miljoonaa euroa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)