1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylitornio

Viime hetken muutokset eivät säikäyttäneet metsänomistajia – Ylitornion yhteismetsä saatiin perustettua

Maanmittauslaitoksen asiantuntija Mikko Honkanen kehuu yhteismetsän omistajia rohkeiksi ja tulevaisuuteen katsoviksi metsänomistajiksi.

Kuva: Karoliina Marttala

Ylitornion yhteismetsä on saatu perustettua. Kunta ja yksityiset metsänomistajat muodostavat yhdessä 47 tilan yhteismetsän. Yhteispinta-alaa metsällä on runsaat 1700 hehtaaria.

Yhteismetsän perustamisessa oli vielä loppumetreillä ylimääräisiä jännitteitä, kun kunta päätti yllättäen lähteä mukaan puolta pienemmällä tila- ja hehtaarimäärällä kuin mitä alun pitäen oli suunnitellut.

Maanmittauslaitoksen asiantuntija Mikko Honkanen on helpottunut, että metsänomistajat eivät jääneet viime hetken muutosten vuoksi hankkeesta pois.

– Kunnan toiminnasta tuli kommenttia, mutta paikalla oli rohkeita ja tulevaisuuteen katsovia metsänomistajia. He olivat päättäneet lähteä yhteismetsän perustamiseen mukaan, vaikka kunta olisi jäänyt kokonaan hankkeesta poiskin, Honkanen sanoo.

Lue myös:

Ylitornion kunnanhallitus karsi yhteismetsäsuunnitelman puoleen – Asiantuntija ihmettelee: "Raukeaako tämä hanke kokonaan"

Lisää tuoreimpia uutisia Meri-Lapista kätevästi mobiilissa. Lataa Ylen Uutisvahti: http://link.yle.fi/BlB (siirryt toiseen palveluun)