Viime hetken muutokset eivät säikäyttäneet metsänomistajia – Ylitornion yhteismetsä saatiin perustettua

Maanmittauslaitoksen asiantuntija Mikko Honkanen kehuu yhteismetsän omistajia rohkeiksi ja tulevaisuuteen katsoviksi metsänomistajiksi.

Ylitornio
Puu
Karoliina Marttala

Ylitornion yhteismetsä on saatu perustettua. Kunta ja yksityiset metsänomistajat muodostavat yhdessä 47 tilan yhteismetsän. Yhteispinta-alaa metsällä on runsaat 1700 hehtaaria.

Yhteismetsän perustamisessa oli vielä loppumetreillä ylimääräisiä jännitteitä, kun kunta päätti yllättäen lähteä mukaan puolta pienemmällä tila- ja hehtaarimäärällä kuin mitä alun pitäen oli suunnitellut.

Maanmittauslaitoksen asiantuntija Mikko Honkanen on helpottunut, että metsänomistajat eivät jääneet viime hetken muutosten vuoksi hankkeesta pois.

– Kunnan toiminnasta tuli kommenttia, mutta paikalla oli rohkeita ja tulevaisuuteen katsovia metsänomistajia. He olivat päättäneet lähteä yhteismetsän perustamiseen mukaan, vaikka kunta olisi jäänyt kokonaan hankkeesta poiskin, Honkanen sanoo.

Lue myös:

Ylitornion kunnanhallitus karsi yhteismetsäsuunnitelman puoleen – Asiantuntija ihmettelee: "Raukeaako tämä hanke kokonaan"

Lisää tuoreimpia uutisia Meri-Lapista kätevästi mobiilissa. Lataa Ylen Uutisvahti: http://link.yle.fi/BlB (siirryt toiseen palveluun)