Poliisi varoittaa: nettipetoksia venekaupoissa!

Netistä veneitä ostelevien ihmisten kannattaa nyt olla varuillaan.

petos
käsi läppärin näppiksellä
AOP

Poliisilla on tutkittavana neljä Kajaanissa tapahtunutta epäiltyä petosrikosta, joissa on myyty internetin kautta moottoriveneitä. Rikoksista epäillään useita kajaanilaisia miehiä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet tänä vuonna touko-kesäkuun aikana ja huijatuksi tulleet ovat olleet eri puolilta Suomea. Ostajat ovat maksaneet veneistä ennakkomaksua 1 000 – 6 500 euroa myyjien ilmoittamille tileille, mutta myyjät eivät ole toimittaneet veneitä sovitun mukaisesti eivätkä ole vastanneet enää ostajien yhteydenottoihin.

Myynnissä ovat olleet seuraavat moottoriveneet: Yamarin 47TC ja Yamarin 58 BR (Yamaha F115). Poliisi muistuttaa, että vastaava rikollinen toiminta voi kohdistua myös mihin tahansa muuhun omaisuuteen kuten polkupyöriin.

Poliisin tutkittavaksi tulee aika usein vastaavanlaisia petoksia, jossa ollaan myymässä jotain ja halutaan tuotteesta maksu tilille, mutta ostaja ei saakkaan vastinetta rahoilleen.

Poliisi muistuttaa, että mitään ennakkomaksuja ei pidä maksaa näkemättä itse tuotetta. Netin nopea selaaminen voi avata tietoja mahdollisista aikaisemmista huijauksista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)