Sally Järvelästä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri

Haussa painotettiin innovatiivisuutta ja uudistushalukkuutta.

Kanta-Häme
Sally Järvelä, toimialue johtaja, lääkäri, Tays
Sally Järvelä siirtyy tehtävään Tampereen yliopistollisen sairaalan toimialuejohtajan virasta.Marjut Suomi / Yle

Sally Järvelä, 41, on koulutukseltaan lääketieteen tohtori sekä ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Lääketieteen opintojen lisäksi Järvelä on suorittanut Aalto-yliopistossa johtamisen EMBA-tutkinnon.

Virkaan oli yhteensä neljä hakijaa, joista kaikki täyttivät kelpoisuusehdot. KSHP:n hallituksen nimeämä ryhmä haastatteli kaikki hakijat. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta kertoo, että johtajaylilääkärin tehtävää tavoitteli laadukas joukko hakijoita:

– Painotimme haussa innovatiivista ajattelua, erinomaisia sosiaalisia taitoja sekä kokemusta tutkimustyöstä sekä terveydenhuoltoon kytkeytyvistä teknologisista ratkaisuista. Hakijajoukko oli varsin laadukas, kaikki haastatellut olisivat pystyneet virkaa hoitamaan, mutta uskomme Järvelän pystyvän parhaiten johtamaan läpi ne mittavat uudistukset ja muutokset, joita meillä on edessä jo aivan lähitulevaisuudessa, Ranta perustelee.

Uuden johtajaylilääkärin valinta tehtiin KSHP:n hallituksen kokouksessa tiistaina 11. kesäkuuta. Viran vastaanottaminen tapahtuu virallisesti 1.8.2019.