Savonlinna on Suomen kallein mökkeilykunta – myös Kuopio ja Mikkeli kärkikolmikossa

Selvityksen perusteella sähkö on kalleinta Savonlinnassa, Mikkelissä ja Mäntyharjulla.

mökkeily
Nainen kävelee kesämökin pihalla.
Kuvituskuva.Ismo Pekkarinen / AOP

Mökkeily on Suomessa kalleinta Savonlinnassa. Tieto käy ilmi Omakotiliiton selvityksestä (siirryt toiseen palveluun), jossa vertailtiin 20 mökkivaltaisimman kunnan vapaa-ajan asumisen kustannuksia.

Savonlinnassa mökkeily maksaa 1 100 euroa vuodessa. Omakotiliitto huomioi vertailussa sähkömaksut, kunnan vapaa-ajan asunnon kiinteistövero ja jätemaksu.

Kalleimpien kuntien kolmikkoon lukeutuvat myös Kuopio ja Mikkeli. Kuopiossa ja Mikkelissä mökkeily maksaa hieman alle 1 000 euroa vuodessa.

Selvityksen perusteella sähkö on kalleinta Savonlinnassa, Mikkelissä ja Mäntyharjulla. Näillä paikkakunnilla mökin sähkölasku voi olla jopa 600 euroa vuodessa.

– Ei ole kunnille imartelevaa, että suurimmat mökkikunnat Kuopio, Mikkeli, Parainen, Lohja ja Savonlinna ovat myös kaikista kalleimpien mökkikuntien joukossa, Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen sanoo selvityksestä.

Vertailussa suurista mökkikunnista edullisin oli Oulu. Oulussa mökkeily on yli 620 euroa huokeampaa kuin kalleimmassa Savonlinnassa.

Lue myös:

Mökkivaltaisissa kunnissa huimat hintaerot - mökkeily on kalleinta Savonlinnassa, huokeinta Oulussa