1. yle.fi
  2. Uutiset

Autopalo johti epäiltyjen jäljille: Kahdelle miehelle vaaditaan elinkautista kahdesta murhasta Valkeakoskella

Oikeuskäsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

henkirikokset
Surmahuoneiston ovi
Kaksoissurma paljastui kerrostaloasunnosta Valkeakoskella viime tammikuussa.Marjut Suomi / Yle

Valkeakosken kaksoissurman käsittely on alkanut Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle elinkautista rangaistusta kahdesta murhasta.

Rikokset tehtiin tammikuussa. Pelastuslaitos sai palohälytyksen valkeakoskelaiseen kerrostaloasuntoon, josta löytyi kaksi miestä kuolleena. Uhrit olivat syntyneet 1980-luvulla.

Syytetyt yrittivät poliisin mukaan peitellä tapahtunutta niin, että sytyttivät asunnon tuleen. Syytetyt poistuivat rikospaikalta toisen uhrin autolla. Auto löytyi myöhemmin poltettuna naapurikaupunki Akaasta. Syytettyinä olevat tamperelaiset miehet saatiin kiinni niin ikään Akaasta.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimusten ja auton polttamiseen liittyneiden havaintojen ansiosta.

Lempääläntie 15 Valkeakoskella
Yle / Maps4News

Syyte myös tuhotyöstä

Teot on tehty syyttäjän mukaan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Uhreja oli ennen surmaamista syyttäjän mukaan pahoinpidelty törkeästi. Syytetyt saivat myös törkeistä pahoinpitelyistä syytteet.

Lisäksi kahta miestä syytetään tuhotyöstä. Syyttäjän mukaan miehet sytyttivät tulipalon asunnossa tuhotakseen todistusaineiston.

Samassa taloyhtiössä asunut henkilö havaitsi tulipalon ja soitti siitä hätäkeskukseen. Tulipalo aiheutti syyttäjän mukaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa muille asukkaille.

Kahta miestä syytetään myös moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. He ottivat syyttäjän mukaan luvatta käyttöön toisen uhrin auton. Heitä syytetään myös auton vahingoittamisesta, koska auto oli sytytetty tuleen.

Kolmatta miestä syytetään rikoksentekijän suojelemisesta ja hänelle vaaditaan sakkorangaistusta. Murhista syytetyt miehet olivat syyttäjän mukaan yöpyneet tämän miehen luona. Tämä oli syytteen mukaan tarjonnut miehille uudet vaatteet ja sallinut polttaa rikoksen tekemiseen käytettyjä välineitä.

Molemmat murhista syytetyt ovat olleet vangittuina viime tammikuusta.

Lue lisää:

Kaksi otettu kiinni Valkeakosken kaksoismurhasta

Valkeakosken kaksoissurmista vangittiin toinenkin epäilty

Yksi vangittu Valkeakosken kaksoissurmista epäiltynä: Autopalo johti epäiltyjen jäljille

Lue seuraavaksi