Suomalaisille jalkapallofaneille sakkoja, bosnialaisille ei Tampereen Ratinan tapahtumista: "Ei pystytty poimimaan"

Poliisi puuttui soihtuihin Tampereen Ratinassa Huuhkajien pelissä lauantaina.

Tampereen Ratina oli loppuunmyyty lauantaina. Kuva: Anu Leena Koskinen / Yle

Suomalaisille jalkapallofaneille on tullut sakkoja soihtujen polttamisesta. Poliisi puuttui muutamiin suomalaisten soihtuihin kulkueessa ennen lauantain peliä Tampereen Ratinassa.

Poliisi kertoi ottaneensa suomalaisten kulkueesta kaksi henkilöä kiinni Ratinan stadionin portin läheisyydestä soihtujen käytön vuoksi.

Poliisilta on kysytty Twitterissä, miksi suomalaisille tuli sakkoja, mutta vierasjoukkue Bosnia-Hertsegovinan kannattajille ei.

Bosnia-Hertsegovinan kannattajien kulkue lähti hotelli Ilveksen edestä lauantaina ja kulki kohti Ratinan stadionia. Kulkueessa nähtiin muutamia soihtuja. Kulkueessa oli Sisä-Suomen poliisin mukaan arviolta useita satoja henkilöitä, eikä soihduista ollut vaaraa tai haittaa sivullisille.

Poliisi vastaa näin virallisella tiedotuskanavallaan, miksi bosnialaisten soihtuihin ei puututtu.

– Yleisjohtaja sanoi, että bosnialaisia soihdunkantajia oli keskellä kulkuetta, eikä heitä pystytty poimimaan sieltä. Heitä ei myöskään tunnistettu niin, että heitä olisi pystytty jälkikäteen sakottamaan.

Suomalaisia soihdunkannattajia poliisin mukaan tunnistettiin ja heille annettiin sakkoja, mutta heitä ei otettu "koppiin".

Suomen Huuhkajat voitti Tampereen Ratinassa Bosnia-Hertsegovinan 2–0. Huuhkajat voitti myös Liechensteinin tiistaina vieraspelissä ja on nyt EM-karsinnoissa lohkonsa toisena.