1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Seksuaalirikoslaki

Raiskauslain muutokseen pyrkivä Suostumus2018-kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Raiskaus määriteltäisiin suostumuksen puutteen kautta.

Seksuaalirikoslaki
Kansalaisaloitekampanjaa vetänyt vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela luovuttaa Raiskauksen määritelmä suostumusperustaiseksi -kansalaisaloitteen (Suostumus2018-kansalaisaloite) eduskunnan lainsäädäntöjohtajalle Tuula Kulovedelle.
Kansalaisaloitekampanjaa vetänyt vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela luovuttaa Raiskauksen määritelmä suostumusperustaiseksi -kansalaisaloitteen (Suostumus2018-kansalaisaloite) eduskunnan lainsäädäntöjohtajalle Tuula Kulovedelle.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Raiskauslainsäädännön muutokseen tähtäävä Suostumus2018-kansalaisaloite on luovutettu eduskunnalle.

Aloite keräsi joulukuun alkuun mennessä yli 55 000 allekirjoitusta. Kansalaisaloitteen tavoitteena oli raiskauksen määrittely rikoslaissa suostumuksen puutteen, ei käytetyn väkivallan tai sillä uhkaamisen kautta. Kampanjaa veti sittemmin kansanedustajaksi valittu Iiris Suomela (vihr.)

Uuteen hallitusohjelmaan on jo kirjattu raiskauslain muuttaminen siten, että lähtökohtana on koskemattomuus ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus.

– Me haluamme varmistaa, että jokaisen oikeus päättää omasta kehostaan turvataan uudistuksen myötä täysimääräisesti. Kun aloimme tekemään Suostumus-kampanjaa, en olisi uskonut, että aloitteen tavoitteet kirjataan hallitusohjelmaan 1,5 vuotta myöhemmin, sanoi Suomela tiedotteessa.

Lue seuraavaksi