Aisteihin perustuva ruokakasvatus kiinnostaa japanilaista dokumenttiryhmää

Korpilahden päiväkodilla on alkuviikon ajan kuvattu materiaalia japanilaisen tv-yhtiön dokumenttisarjaan.

Korpilahti
Japanilainen tv-ryhmä kuvaa Korpilahden päiväkodin ruoka-, luonto- ja liikuntakasvatustapoja dokumenttisarjaa varten.
Kuvausryhmä taltioi Korpilahden päiväkodin eväsretkeä.Jussi Lindroos / Yle

Korpilahden päiväkodissa vierailee parhaillaan japanilainen tv-ryhmä, joka tallentaa päiväkodin ruoka-, luonto- ja liikuntakasvatustapoja Japanissa esitettävään dokumenttisarjaan.

Japanilaista tv-ryhmää kiinnostaa varsinkin niin sanottu Sapere-menetelmä, jossa lapset käyttävät kaikkia aisteja esimerkiksi marjoihin, hedelmiin ja kasviksiin tutustumisessa.

Sapere on käytössä kaikissa Jyväskylän kunnallisissa päiväkodeissa. Saperessa ruokaan tutustutaan katsellen, haistellen, maistellen, tunnustellen ja kuunnellen. Myös ruoalla leikkiminen on sallittua.

Sarjan ohjaaja Eijchi Sasage on kuvauksiin tyytyväinen.

– Varhaiskasvatuksen korkea taso sekä lasten mahdollisuus liikkua luonnossa näin vapaasti ovat olleet minulle iso yllätys.

Materiaali päätyy NHK-yhtiön viisiosaiseen dokumenttisarjaan The Origins of our Food and Drink, joka esitetään Japanin tv:ssä tammikuussa 2020 sekä tv-yhtiön englanninkielisillä kanavilla eri puolilla maailmaa.