Kesän kiireisin aika on nyt – remontti on myllännyt Helsinki-Vantaan täysin uusiksi, tämä kaikki lomalaisen pitää tietää

Helsinki-Vantaalle saapuvia kehotetaan varaamaan tavallista enemmän aikaa torstain ja perjantain lomaruuhkien takia.

Helsinki-Vantaan lentoasema
Terminaali kaksi sisältä Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Helsinki-Vantaan lentoasemalle voi syntyä jonoja tänään torstaina ja huomenna perjantaina, erityisesti turvatarkastukseen. Tässä kuvassa terminaali 2 sisältä kuvattuna viime vuoden marraskuussa.Antti Kolppo / Yle

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on luvassa tänään torstaina ja huomenna perjantaina kesälomakauden ruuhkaisimmat lähtöpäivät. Kiire on kovimmillaan iltapäivällä noin kello 14–17 välillä.

Tällä välillä on lomakauden alun myötä kaikista eniten lähtöjä. Ruuhkien haastetta lisäävät lentoaseman laajentamiseen liittyvät rakennustyöt.

Lentoasemaa operoiva Finavia kehottaa matkustajia saapumaan asemalle normaalia aiemmin, noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Jonoja voi muodostua erityisesti turvatarkastukseen.

Helsinki-Vantaan lentoaseman operaatiopäällikkö Jani Ceder kehottaa tutustumaan jo etukäteen lentoasemalla tapahtuneisiin muutoksiin.

– Kannattaa varata aikaa asioiden selvittämiseen, etteivät muutokset tule yllätyksenä.

Finavian verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun) löytyy tarkemmin tietoa siitä, kuinka lentoaseman järjestelyt ovat muuttuneet.

Harvoin matkustavan on tärkeää tutustua muutoksiin

Mikäli on matkustanut viimeksi useampi kuukausi sitten, on lentoaseman järjestelyissä tapahtunut muutoksia. Bussi- ja taksiasemat ovat eri paikoissa, ja autojen reittejä on muutettu.

Pitkiä kävelymatkoja aiheuttavia poikkeusreittejä on Cederin mukaan pyritty välttämään. Uudelta bussiterminaalilta on lisäksi avattu liukutasoyhteys, jotta koko matkaa ei tarvitse kävellä.

Autolla matkustajien jättäminen terminaalille tapahtuu nyt aiempaa alempaa, saapuvien tasolla, sillä terminaali 2:n oville johtava ramppi puretaan ja on suljettu autoilta.

Pikaparkki on nykyisin parkkihalli P3:ssa ja purettavana oleva parkkialueiden P1 ja P2 pysäköintitalo on suljettu.

Finavian mukaan lentoasemalla on tästä huolimatta tarpeeksi pysäköintipaikkoja muilla parkkialueilla. Bussiasema on siirtynyt vanhasta paikastaan Scandic-hotellin eteen.

Poikkeusjärjestelyt ja rakennustyömaat johtuvat lentoaseman laajennuksen rakentamisesta. Helsinki-Vantaan kapasiteettia kasvatetaan rakentamalla lisää tilaa terminaaleihin ja uusimalla nykyisiä tiloja.

Laajennustyöt jatkuvat Finavian suunnitelmien mukaan vuoteen 2022 saakka.

Lue seuraavaksi:

Terminaali 2 helsinki-vantaa uudistus
Terminaalin voi tulevaisuudessa tunnistaa puukattoisesta sisäänkäynnistä. Havainnekuva viime vuodelta.Arkkitehtitoimisto ALA Oy ja Arkkitehtitoimisto HKP Oy

Perättömät pommiuhkaukset työllistävät poliisia Helsinki-Vantaan lentoasemalla – "Turvatarkastus on väärä paikka huonoille vitseille" (11.6.2019)

Tältä Helsinki-Vantaan lentoasema tulee näyttämään (25.4.2016)

Helsinki-Vantaan terminaali kasvaa Linnanmäen verran – Finavia lupaa jätti-investoinnin luovan 5 000 pysyvää työpaikkaa (15.6.2015)