Kauppahallia esitetään torin aurinkoiselle laidalle

Juuri valmistuneessa asemakaavaluonnoksessa kauppahalli sijoitetaan torin pohjoislaitaan

Asemakaavaluonnoksessa uutta kauppahallia esitetään Silta -ja Torikadun kulmaan. Kuva: Joensuun kaupunki

Kauppatorin ja ympäristön asemakaavaluonnos on valmistunut.

Siinä esitetään uuden kauppahallin paikaksi torin pohjoislaitaa, Silta -ja Torikadun puoleista kulmaa.

Suunnitelmien mukaan rakennus avautuu terassien kautta kauppatorille ja sen läpi edellytetään rakennettavaksi kulkuyhteys Ison Myyn Siltakadun sisäänkäyntiin.

Uusi kauppahalli voi olla joko yksi -tai kaksikerroksinen. Neliöitä siihen tulisi enimmillään 1500.

Kauppahallin rakentaa ja tiloja vuokraa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. PKO:lla ei ole suunnitteilla merkittävässä määrin omaa liiketoimintaa tulevaan halliin.

Kauppahallin ulkonäöstä ja paikasta Joensuun kaupunki kyseli asukkaiden mielipiteitä keväällä. Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiaisen mukaan tyyli ja ulkonäkö ratkeavat myöhemmin, kaavassa niitä ei ratkaista.

– Kyselyssä saatiin aikamoinen kirjo vastauksia. Valtaosa kaipaa sellaista vanhanaikaista retromallia ja nikkarityyliä. Mielestäni se ei ole tämänpäivän Joensuun torille sopiva vaihtoehto. Pikemminkin ollaan tekemässä sellaista modernia mallia.

Kauppahallin rakentaminen voinee alkaa parin vuoden kuluttua. Lopullisesti asiasta päättää Joensuun kaupunginvaltuusto joulukuussa.

Kauppahallin lisäksi suunnitelmassa on siirtää kesäkahvilat Kauppatorin kävelykadun puoleiselle sivulle ja Keskuspuistoon. Lisäksi Pankkitalon kahdeksankerroksista osaa esitetään suojeltavaksi.