Onnea! Hän on 54. Helsinki-päivän vauva – perinne jatkunut jo vuodesta 1965

Kaupungin syntymäpäivänä 12.6. on muistettu 54 vuoden ajan ensimmäisenä aamuyöstä syntyvää helsinkiläistä vauvaa.

Helsinki
Helsinki-päivän vauva äitinsä Imane Kafin sylissä Naistenklinikalla Helsingissä 12. kesäkuuta 2019.
Helsinki-päivän vauva vuosimallia 2019 on aamuyöllä kello 2:18 syntynyt noin 3,5-kiloinen poikavauva. Kuvassa vauva on äitinsä Imane Kafin sylissä.Anni Reenpää / Lehtikuva

Tänään 12.6. juhlitaan Helsingin kaupungin syntymäpäivää, joka tunnetaan myös Helsinki-päivänä. Tänään maailmaan putkahti myös järjestyksessään 54. Helsinki-päivän vauva.

Helsinki on vuodesta 1965 alkaneen perinteen mukaan muistanut jokaisena Helsinki-päivänä ensimmäisenä aamuyöstä syntyvää vauvaa. Tänä vuonna kyseinen vauva on noin 3,5-kiloinen poika, joka syntyi kello 02:18 yöllä Naistenklinikalla Imane Kafin ja Mouad Abdelilahin perheeseen. Kyseessä on perheen toinen lapsi.

Pormestari Jan Vapaavuori kävi aamulla onnittelemassa vauvaa ja äitiä Imane Kafia.

Pienokainen sai kaupungilta lahjaksi käsityönä tehdyn Uusix-verstaiden peiton, vanhemmat kukkia ja onnittelukirjeen. Kirjeen mukaan vauvaa odottaa 200 euron shekki heti, kun hänet on merkitty väestörekisteriin tai kastettu.

Tapahtumatuottaja Marianne Saukkonen Helsinki Marketing Oy:sta kertoo vanhempien olleen hyvin otettuja kuultuaan heidän vastasyntyneensä olevan Helsinki-päivän vauva.

Helsinki-päivän vauva äitinsä Imane Kafin sylissä ja vieressä Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren Naistenklinikalla Helsingissä 12. kesäkuuta 2019.
Helsinki-päivän vauva äitinsä Imane Kafin sylissä Naistenklinikalla 12. kesäkuuta 2019. Vieressä onnittelemaan saapunut kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.Anni Reenpää / Lehtikuva