1. yle.fi
  2. Uutiset

Lukko panostaa nuoriin – jääurheilun aloitus Raumalla maksuttomaksi, uusi laukaisuhalli kohentaa harjoitusolosuhteita

Jääkiekon ja ringeten aloitus halutaan tehdä Raumalla kaikille lapsille mahdolliseksi.

Rauma
Rauman laukaisuhalli
Uusi laukaisu- ja tekniikkaharjoitteluhalli on Tukiareenan vieressä.Jere Sanaksenaho / Yle

Raumalla otettiin käyttöön keskiviikkona jääkiekon oheisharjoitteluun uusi laukaisu- ja tekniikkaharjoitteluhalli.

Halli on maksuton. Siinä on neljä jääkiekkomaalia ja laukomisrataa. Synteettisellä muovijäällä voi harjoitella ympäri vuoden.

Kolme jääkiekkoilijaa laukoo kiekkoa Rauman laukaisuhallissa
Hallissa on synteettinen muovijää, joka vastaa ominaisuuksiltaan normaalia jäätä.Katja Halinen / Yle

Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko sanoo, että Tukiareenan viereen tehty halli parantaa huomattavasti jääkiekkoilijoiden harjoitteluolosuhteita.

– Tarve oli erittäin suuri. Nyt lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan ja laukomaan Suomen parhaimmissa olosuhteissa. Jää on hiukan nihkeämpi ja hitaampi, muuten ei siinä ole käytännössä eroa oikeaan jäähän.

Jääurheiluolosuhteiden kehittämisellä Lukko haluaa varmistaa oman, laadukkaan pelaajatuotannon riittävyyden myös jatkossa, kun ikäluokat pienenevät merkittävästi nykyisestä.

Kiekkoharrastuksen aloituksesta ilmaista

Rauman Lukko ry tekee lasten kiekkoharrastuksen aloittamisesta maksutonta. Seurassa halutaan, että kaikilla jääurheilusta kiinnostuneilla lapsilla on halutessaan mahdollisuus aloittaa harrastus.

Lukko tarjoaa jatkossa maksuttoman osallistumisen Leijona-kiekkokouluun sekä tyttökiekko- ja ringettekouluihin aina ensimmäiseen ikäkausijoukkueeseen asti.

Seurassa on tiedostettu talousalueen pieni koko, laskeva syntyvyys, lajin leimattu kalleus sekä tätä kautta huoli tulevista niskaloista, vehasista, heinoloista ja ”möröistä”.

– Nämä perusteet olivat nyt riittävät rakentaa Suomen ensimmäinen maksuton polku lajin pariin, sanoo Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola.

Yhteistyötä kehitetään lähiseurojen kanssa

Lukko kehittää yhteistyötään lähipaikkakuntien kuuden sateenvarjoseuran kanssa.

Seuratyöntekijäksi palkattu Sami Piilikangas huolehtii lähiseurojen valmennuksen laadun kehittämisestä ja harrastajamäärien lisäämisestä yhdessä taitovalmentaja Antti Saarisen kanssa.

Oman maalivahtituotannon kehittämiseen tuo huippuosaamista Petri Vehanen, joka ryhtyy seuran maalivahtivalmentajaksi C2- ja B-ikäluokissa. Lisäksi Vehanen vastaa A-junioreiden ja Lukko-akatemian maalivahtivalmennuksesta.

Piilikankaan ja Vehasen lisäksi Rauman Lukko ry on palkkaamassa vielä fysiikkavalmentajaa.

Lue seuraavaksi