Hyppää sisältöön

Hongkongin viranomaiset sulkivat toimistoja loppuviikoksi mielenosoitusten vuoksi

Yli 70 ihmistä loukkaantui keskiviikon mielenosoituksissa.

Hongkongin viranomaiset sulkevat virastoja kaupungissa valloillaan olevien mielenosoitusten vuoksi. Paikalliset poliisit siivosivat mielenosoittajien barrikadeja varhain torstaiaamuna. Kuva: Hector Retamal / AFP

Hongkongin viranomaiset ovat sulkeneet hallinnon toimistoja kaupungin liikekeskustassa, kertoi uutistoimisto Reuters torstaina. Toimistojen ilmoitettiin pysyvän kiinni loppuviikon.

Syy toimistojen sulkemiselle on kaupungissa väkivaltaisuuksiin päätyneissä mielenosoituksissa. Niillä vastustetaan suunniteltua lakimuutosta, joka mahdollistaisi rikoksista epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan.

Reutersin mukaan tuhannet mielenosoittajat pysyivät asemissaan alueparlamentin edustalla ja vastaavasti tuhannet vetäytyivät liikekeskustan alueelle. Protestien odotetaan jatkuvan torstaina.

Mielenosoitukset ovat laajimpia vuosikausiin. Viimeksi vuonna 1997 väkivaltaisuudet ovat olleet näin rajuja Hongkongissa.

Hongkongin pörssi on torstainakin ollut laskussa. Esimerkiksi eilen keskiviikkona pörssi avautui ja sulki laskuun.

Yli 70 loukkaantui mielenosoituksissa

Poliisi ampui keskiviikkona mielenosoittajia kumiluodeilla ja käytti kyynel- ja pippurikaasua. Hongkongin terveysviranomaisten mukaan 72 ihmistä oli joutunut sairaalahoitoon iltakymmeneen mennessä.

Poliisi ampui kyynelkaasua mielenosoittajia kohti 12. kesäkuuta Hongkongissa. Kuva: Vernon Yuen / EPA

CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan loukkaantuneita on lähes 80 ja kaksi ihmistä on sairaalahoidossa vakavasti loukkaantuneina.

Kymmenettuhannet ihmiset marssivat keskiviikkona kaduilla. Mielenosoittajat kerääntyivät alueparlamentin eteen, rakensivat barrikadeja ja tukkivat kaksi kaupungin pääväylistä.

Lue myös:

.
.