Kuopiossa pohditaan Matkustajasataman sähkön hintaa

Muutospohdinta lähti liikkeelle Hotellilaiva Wuoksen hakemuksesta.

Kuopio
Hotellilaiva Wuoksi Kuopion Matkustajasatamassa
Keijo Salokangas / Yle

Kuopion kaupunki pohtii, alentaako se Matkustajasatamassa käytettävän sähkön hintaa. Samalla Kauppatorilla käytettävän sähkön hinta nousisi hieman.

Taustalla on Hotellilaiva Wuoksen omistajan Ismo Apellin hakemus sataman sähkön hinnan alentamisesta. Sähkölämmitteisellä laivalla kuluu runsaasti sähköä.

Satamassa sähkön hinta on tällä hetkellä 17 senttiä kilowattitunnilta ja Kauppatorilla 13 senttiä kilowattitunnilta. Kuopion kaupunkirakennelautakunta käsitteli keskiviikkona esitystä, jonka mukaan molemmissa hinnaksi tulisi 15 senttiä kilowattitunnilta.

Esitys vedettiin kuitenkin pois listalta. Nyt halutaan vielä pohtia muun muassa sitä, että onko Kauppatorin sähkön hinnan korotus järkevää. Samalla halutaan selvittää vastaavaa sähkön hinnoittelua muissa kaupungeissa.

Kaupunki on laskenut, että matkustajasatamasta tulee sähkömaksukuluja kaupungille noin 37 000 euroa vuodessa. Sähköverkon ja ulkovalaistuksen kustannukset noin 5–10 000 euroa vuodessa ja laitteiden poistot ovat noin 30 000 euroa vuodessa. Tällä perusteella kaupunki laskee tukevansa matkustajasataman sähköverkkotoimintaa noin 15 000 eurolla vuodessa.

Hotellilaiva Wuoksen yrittäjä Ismo Apell on hakenut lupaa oman sähköliittymän hankkimiseksi. Apell haki myös 5200 euron korvausta sähkön ylihinnoittelusta. Nämäkin asiat kaupunkirakennelautakunta käsittelee sähkön hinnoittelun kanssa samassa yhteydessä seuraavassa kokouksessaan.

Juttua korjattu klo 06.58: Alun perin jutussa kerrottiin että päätös oli jo tehty. Se kuitenkin siirtyi seuraavaan kokoukseen.