Perussuomalaisista erotettu Teemu Torssonen harkitsee oikeustoimia puoluetta vastaan

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen katsoo, että hänet on erotettu perussuomalaisista liian heppoisin perustein.

Perussuomalaisista erotettu jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen sanoo, että puolue ei ole esittänyt riittäviä perusteita hänen erottamispäätökselleen.

Puoluesihteerikisaankin ilmoittautunut jyväskyläläispoliitikko selvittää parhaillaan, onko erottaminen lainvastainen.

Perussuomalaiset erotti Teemu Torssosen puolueesta toukokuussa ja kertoi syyksi Torssosen puolueelle vahingollisen toiminnan julkisuudessa.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi toukokuussa Keskisuomalaiselle (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille), että Torssosen erottamista oli alettu harkita jo tammikuussa eikä sitä tehty kevyin perustein.

Torssonen itse näkee, että taustalla on hänen talvella julkaisemansa nettivideo, jolla Torssonen haastatteli laukaalaista Jani Oksasta sen jälkeen kun tämä oli luopunut eduskuntavaaliehdokkuudesta. Tätä ennen puolueen Keski-Suomen piiri oli torpannut Torssosen ehdokkuuden.

Teemu Torssonen on erotettu myös perussuomalaisten valtuustoryhmästä, mutta hänen paikallisyhdistyksensä eli Jyväskylän Perussuomalaiset ei aio erottaa Torssosta jäsenyydestään. Hän sanoo olevansa valmis myös palaamaan perussuomalaisten jäseneksi, jos puolue peruu irtisanomisen.

Teemu Torssonen aikoo pitää paikkansa Jyväskylän kaupunginhallituksessa ja Keski-Suomen maakuntavaltuustossa.

Puolueesta erottaminen tai puolueen vaihtuminen ei vaikuta luottamushenkilön lautakunta- tai hallituspaikkaan, toteaa johtava lakimies Riitta Myllymäki Kuntaliitosta.

Myllymäki kertoo, että Kuntaliiton lakiosastolle tulee "tavan takaa" kyselyjä luottamushenkilöiden aseman pysyvyydestä. Usein kyselyt liittyvät juuri puolueen vaihtumiseen.

Yksittäisen luottamushenkilön asema on kuitenkin varsin turvattu.

Käytännössä vain vähintään 6 kuukauden mittainen, lainvoimainen ehdollinen tai ehdoton vankeustuomio on pätevä peruste yksittäisen luottamushenkilön erottamiseen.