Porvoon teatteriväki on huolestunut teatteri Soittorasiasta – Toiminta uhkaa loppua parin viikon sisällä

Kaupunki haluaa myydä teatterin käyttämän kiinteistön ja vuokrasopimus päättyy kesäkuun lopussa. Teatterin puolesta kerätään adressia.

teatteritaide
Läheltä
Yle

Porvoossa teatteriväki on huolestunut teatteri Soittorasian tilanteesta. Teatterin toiminta Suomenkylän vanhan koulun tiloissa uhkaa loppua parin viikon sisällä, kesäkuun lopussa.

Viimeiset näytökset esitetään teatterin kotinäyttämöllä 26. kesäkuuta.

Porvoon kaupunki purkaa teatterin käyttämän tilan vuokrasopimuksen, koska kaupunki haluaa myydä kiinteistön. Nykyinen vuokrasopimus päättyy 30. kesäkuuta.

Rakennus on ollut myynnissä jo reilun vuoden ajan, mutta siitä on annettu vain yksi tarjous, jota kaupunki pitää liian pienenä. Suojeltu kiinteistö vaatii remonttia.

Teatterin puolesta kerätään kansalaisadressia.

– Emme ole luovuttaneet. Teatteritalo on se vaatimus toiminnan ja myös omasta näkökulmasta, että toiminta pystyy jatkumaan, kasvamaan ja kehittymään, painottaa Soittorasian perustaja ja teatterinjohtaja Pentti Kinosmaa.

Kinosmaalla on toive Porvoon kaupungin suuntaan.

– Toive on, että kaupunki antaisi mahdollisuuden. Toiminta kuitenkin hyödyntäisi kaupunkia vuosia eteenpäin, niin verotuloissa kuin työpaikoissa, kuin myös niissä palveluissa, joita tuotamme. Olisi tärkeää nähdä toiminta mahdollisuutena, eikä vain uhkakuvana ja jotenkin yritystoiminnan rahoittamisena, Kinosmaa toteaa.

Soittorasia on antanut teatteritaiteen perusopetusta noin 130 lapselle ja nuorelle. Teatterin mukaan näytöksissä on käynyt vuosittain noin 5 000 katsojaa.