Järjestöt uusille päättäjille: Idän väylähankkeet pitää panna alulle ensimmäisten joukossa

Itä-Suomen elinkeinoelämää ja palkansaajia edustavat järjestöt vetoavat uuteen eduskuntaan ja hallitukseen Itä-Suomen liikennetarpeiden puolesta.

Itä-Suomi
Pendolino junaradalla.
Soile Laaksonen / VR Group

Itäsuomalaiset järjestöt vetoavat päättäjiin alueen teiden ja raideyhteyksien parantamiseksi. Kauppakamarin, SAK:n, Yrittäjien, MTK:n, Rakennusteollisuuden, Akavan ja STTK:n alueyksiköt Pohjois-Savosta vetoavat nyt uuteen eduskuntaan ja hallitukseen Itä-Suomen liikennetarpeiden puolesta.

Järjestöjen mukaan Itä-Suomen väylähankkeiden pitäisi olla kärjessä uuden eduskunnan päättäessä, mitä liikennesuunnitelmia aletaan toteuttaa ensimmäisenä.

– Itä-Suomessa on kasvupotentiaalia esimerkiksi matkailussa ja teollisuudessa. Kaikkien yritysten ja toimialojen menestykseen vaikuttaa kuitenkin keskeisesti alueen saavutettavuus, järjestöjen tiedotteessa sanotaan.

idän ja lännen välinen hyvinvointikuilu saataisiin umpeen muun muassa uudella oikoradalla Kouvolan ja Porvoon kautta Helsinkiin. Järjestöt haluavat myös, että Viitostietä parannetaan siten, että Kuusamoon saakka pääsisi ajamaan satasen nopeutta ympäri vuoden.

Aiemmin torstaiaamuna Ylen verkkosivuilla on kerrottu, että maakunnat ovat alkaneet riidellä siitä, mikä on paras tapa ja kulkureitti idän junayhteyksien nopeuttamiseksi.