Iisalmen kaupunkipyörät otetaan käyttöön keskiviikkona

Kaupunkiin tulee 20 mobiilisovelluksella käytettävää kaupunkipyörää.

Kaupunkipyörät
Kaupunkipyöriä pyörätelineessä Lappeenrannan keskustassa.
Riitta Väisänen/Yle

Iisalmen uudet kaupunkipyörät tulevat käyttöön keskiviikkona 19. kesäkuuta.

Iisalmeen tulee 20 kaupunkipyörää, jotka sijoitetaan viiteen eri paikkaan. Ne ovat tori, kulttuurikeskus, Kankaan urheilupuisto, Citymarket ja Prisma. Pyörän saa käyttöön ja maksettua mobiilisovelluksen avulla.

Uudet pyörät lanseerataan (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona 19. kesäkuuta tapahtumassa, jossa Iisalmen kaupunki, Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja järjestelmätoimittaja opastavat pyörien käytössä. Tapahtumassa jaetaan myös alennuskoodeja pyörien vuokraamiseen.

Tapahtuma alkaa torilla ja kulttuurikeskuksella kello 12. Kello 13 se siirtyy Citymarketille ja Prismaan sekä kello 14 vielä takaisin torille.

Pyörän saa käyttöön lataamalla Donkey Republic -sovelluksen, johon on liitettävä oman maksukortin tiedot. Sovelluksen avulla näkee vapaiden pyörien sijainnit ja sillä myös avataan ja lukitaan pyörän älylukko.

Vuokrahinta riippuu käytettävästä ajasta. Puolesta tunnista taksa on 1,50 euroa. Kuukausijäsenyydellä voi maksaa eri mittaisista käyttöajoista. Esimerkiksi rajaton määrä tunnin mittaisia vuokrauksia maksaa yhdeksän euroa kuukaudessa .

Samaa sovellusta voi käyttää myös Imatralla, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Mäntsälässä ja Porvoossa. Se on käytössä myös eri puolilla Eurooppaa.

Iisalmessa kaupunkipyöriä kokeillaan kahden vuoden ajan. Kokeilussa on mukana myös Ylä-Savon ammattiopisto. Syksyllä pyörät siirtyvät ammattiopiston opiskelijoiden käytettäväksi.