Suositun kulttuuritehtaan karu loppu: Konepajan Bruno haettu konkurssiin – sopimus Bruce Oreckin kanssa päättyy pian

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Konkurssiin haettu Konepajan Bruno sijaitsee VR:n vanhalla konepaja-alueella Helsingin Vallilassa. Arkistokuva. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Helsinkiläinen kulttuurikeskittymä Konepajan Bruno on haettu konkurssiin.

Julkisesta maksukyvyttömyysrekisteristä ilmenee, että Verohallinto on hakenut Konepajan Brunoa konkurssiin ja asia on tullut vireille toissa päivänä tiistaina.

Asiasta uutisoi tänään torstaina Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Konepajan Brunon toinen osakas Ilkka Hietala vahvistaa Ylelle tiedon konkurssiin hakemisesta, mutta ei halua kommentoida asiaa sen laajemmin.

Hietalan mukaan myös Konepajan Brunon vuokrasopimus on irtisanottu ja se päättyy heinäkuun lopussa.

Konepajan Bruno sijaitsee suositulla konepaja-alueella Helsingin Vallilassa. Osa VR:n aiemmin omistamasta alueesta myytiin viime vuonna Yhdysvaltain entiselle suurlähettiläälle Bruce Oreckille.

Yle kertoi Konepajan Brunon talousvaikeuksista aiemmin tammikuussa. Talouselämä oli kirjoittanut tuolloin, että yritykselle oli kertynyt velkomustuomioita ja maksamattomia velkoja.

Oreck syytti lehdessä Konepajan Brunoa maksamattomista vuokrista ja vuokravakuuksista.

Arkistokuva helsinkiläisen Konepajan Brunon sisätiloista. Kuva: Ari Tuhkanen / Yle

Vallilan konepaja-alue on ollut viime vuosina laajalti esillä. Esimerkiksi rautakauppaketju Bauhausin uutisoitiin aikoinaan olleen kiinnostunut alueesta. Tuhannet helsinkiläiset nousivat kuitenkin vastustamaan asiaa ja ilmaisivat haluavansa pitää VR:n vanhan konepajan kulttuurikäytössä.

Juttua korjattu 13. kesäkuuta 2019 kello 17:08: Konepajan Brunon talousvaikeuksista raportoi talvella Talouselämä, ei Taloussanomat, kuten jutussa ensin kirjoitettiin.

Lue seuraavaksi:

Konepajan Brunolla on pidetty monia tapahtumia. Arkistokuva. Kuva: Niklas Nabb / Bruno