Poliisi, Verohallinto ja Traficom iskivät takseihin nyt Kuopiossa – laaja operaatio toteutetaan asteittain ympäri Suomea

Kuopion torilla suoritetaan parhaillaan taksien tehovalvontaa, johon osallistuu poliisin lisäksi muitakin viranomaisia. Isku on osa laajaa valtakunnallista valvontaoperaatiota.

liikennevalvonta
Poliisi, Trafi ja veroviranomaiset tekevät tehovalvontaa.
Tehovalvontaa suoritetaan kolmen viranomaisen yhteistyönä.Toni Pitkänen / Yle

Viranomaiset aloittivat taksien tehovalvonnan tänään iltapäivällä Kuopion torin laidalta.

Mukana on useita yksiköitä poliisista, Verohallinnosta sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen liikennepoliisista sanoo, että kyse on laajasta valtakunnallisesta operaatiosta.

Vastaavia valvontaiskuja tehtiin keväällä Etelä-Suomessa, ja nyt on Itä-Suomen vuoro. Samanlaisia tehovalvontaiskuja aiotaan toteuttaa joka puolella Suomea.

Pahkinin mukaan tarkoituksena on selvittää ensisijaisesti sitä, ovatko autot ja niiden kuljettajat lain vaatimassa kunnossa. Uusi, taksien toimintaa säätelevä liikennepalvelulaki astui voimaan viime vuoden kesällä.

Muualla Suomessa toteutetuissa iskuissa on tullut esiin esimerkiksi se, etteivät kuljettajien nimet ole selvästi näkyvillä, minkä lisäksi osalla kuljettajista ei ole edes ajolupaa hallussaan.

Myös esimerkiksi palvelujen hinnoittelussa on ollut epäselvyyksiä, sillä läheskään kaikki kuljettajat eivät pidä hinnastoa asiakkaan nähtävillä, vaikka laki sitä vaatiikin.

Pahkin ei vielä halunnut kommentoida Kuopion tehovalvonnan tuloksia, mutta uskoo asioiden olevan Itä-Suomessa paremmalla tolalla kuin esimerkiksi Helsingissä, jossa epäkohtia paljastui runsaasti.