Pohjoisen suurimmat sairaanhoitopiirit jo mukana erikoislääkäriosuuskunnan perustamisessa

Hyväksyntänsä ovat nyt antaneet Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa.

erikoissairaanhoito
Lääkäri ja potilas
Kun sairaanhoitopiirit ovat tehneet päätöksensä, osuuskunta on vielä rekisteröitävä. Tämä tapahtunee syksyllä.Derrick Frilund / Yle

Lapin sairaanhoitopiiri lähtee mukaan erikoislääkäriosuuskuntaan, joka kattaa puolet Suomesta. Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto päätti asiasta torstaina. Vihreää valoa ovat näyttäneet aiemmin jo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä.

Lisäksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on ottanut myönteisen kannan kiertäviä lääkäreitä työllistävään osuuskuntaan. Ehtona kuitenkin on, että Meri-Lapin kunnat hyväksyvät osuuskunnan perustamisen.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston puheenjohtajan Hannu Roivaisen mukaan esimerkiksi Kemi ja Tornio ovat jo ottaneet myönteisen kannan. Hän uskoo, että muidenkin alueen kuntien kanta on positiivinen.

Kainuun sosiaali- ja terveyskuntayhtymä päättää asiasta 19. kesäkuuta.

Osuuskunnan tarkoituksena on luoda niin sanottu lääkäripankki, jonka jäsenet voivat kiertää hoitamassa erikoissairaanhoidon potilaita viiden pohjoisen sairaanhoitopiirin alueella.

Lisää aiheesta:

Lähes puolta Suomea kiertävien erikoislääkärien osuuskunta syntymässä ehkä jo kesän aikana Erikoislääkäreitä houkutellaan jäämään pohjoiseen tarjoamalla lisätöitä uudesta osuuskuntapohjaisesta lääkäripoolista

Lapin keskussairaalassa pula erikoislääkäreistä – näkyy päivystystyön kuormittumisena

Lisää tuoreimpia uutisia Lapista kätevästi mobiilissa. Lataa Ylen Uutisvahti: http://link.yle.fi/BlB (siirryt toiseen palveluun)