Eteläsavolaiset ministerit nostavat kärkiasioiksi Savonlinnan tukipaketit ja itäradan

Tiede- ja kulttuuriministerinä kesän jälkeen aloittavan Hanna Kososen mukaan Savonlinnan tukipaketin sisältö ratkeaa tässä kuussa.

politiikka
Keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen.
Hanna Kosonen. Arkistokuva.Esa Huuhko / Yle

Savonlinnan tukipaketti, raideliikenteen itärata ja Suomen tasapuolinen kehittäminen ovat uusien eteläsavolaisministerien kärkiasioita alkavalla nelivuotiskaudella. Jari Leppä jatkaa maa- ja metsätalousministerinä Rinteen hallituksessa, ja Hanna Kosonen aloittaa vuoden pestin tiede- ja kulttuuriministerinä elokuun alussa.

Kosonen sijaistaa tiede- ja kulttuuriministeriksi valittua Annika Saarikkoa tämän äitiysloman ajan.

Hallitusohjelmassa osoitetaan Savonlinnalle erillinen tukipaketti. Hanna Kososen mukaan paketin sisällön pitäisi ratketa kesäkuun aikana.

– Edellishallituksen aikana saimme kompensaatiota kohtuullisen hyvin, mutta koulutuspaikat, joita erityisesti toivottiin, jäivät vähiin. Siihen toivon parannusta uudessa paketissa, Kosonen sanoo.

Myös Jari Leppä antaa Savonlinnan erityiskohtelulle tukensa. Hän muistuttaa, että siitä hyötyvät myös maakunnan muut kunnat ja kaupungit.

Lepän ministeriön toimialalle kuuluvasta metsien kestävästä hakkuumäärästä puolueiden näkemykset poikkesivat ennen vaaleja melkoisesti. Vihreiden arvio sopivasta hakkuumärästä liikkui 75 miljoonassa kuutiosta, kun keskustan näkemys on pitkälti päälle 82 miljoonaa kuutiota.

– Suomen metsät on niin hyvin hoidettu, niitä pystytään myös käyttämään. Se on kestävää ja sen pitää olla kestävää ja siitä meillä on yhteinen linjaus, että 82 miljoonaa kuutiota voidaan hakata. Se mahdollistaa esillä olleiden tehdasinvestointien toteuttamisen, Leppä linjaa.

Molemmat eteläsavolaisministerit edustavat keskustaa.

Korjaus 14.6.2019 klo 9:45: Aiemmin jutussa kerrottiin, että Savonlinnan tukipaketin suuruus on 40 miljoonaa euroa. Tiedolle ei ole saatu virallista vahvistusta.