1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Paltamo

Nuoret maalaavat sähkökaappeja – "Paltamossa kaikki on mahdollista"

Tulevaisuudessa katutaidetta voidaan nähdä enemmänkin.

Paltamo
Nuori maalaa sähkökaappiin kaloja.
Osallistujista nuorin, paltamolainen Aleksi maalasi sähkökaappiin vedenalaisen maailman kaloineen. Minna Härkönen

Paltamon nuoret muuttavat jälleen kylänraittia katutaiteen keinoin. Tällä kertaa kohteena ovat Eino Leino-puiston ja Metelinnimen sähkökaapit. Idea katutaiteen lisäämisestä on jatkumoa nyt jo puretun Sumppu-kiinteistön seinään maalatuille graffiteille. Tällä kertaa taideteokset jäävät kuitenkin pidemmäksi aikaa katukuvaan. Nuorten apuna on oululainen katutaiteilija Lasse Rimpilä.

Noin kymmenen nuoren porukka on suunnitellut alkuviikolla taideteoksia, jotka perjantaina maalataan alueen sähkökaappeihin spray-maaleilla ja tusseilla. Löyhäksi teemaksi nuorille annettiin luonto, metsä ja Kainuun meri.

– Yksinkertaisuus on valttia näissä taideteoksissa. Ideat voivat olla villejä, mutta toteutus on yksikertainen, jotta teokset erottuvat ja miellyttävät silmää ja mieltä, Paltamon kunnan viestintäsuunnittelija Minna Härkönen sanoo.

Härkösen mukaan nuoret ovat olleet taiteilumahdollisuudesta varovaisen innostuneita. Mikäli kaikki sujuu hienosti, tulevaisuudessa nuorten kädenjälki voi näkyä enemmänkin kunnan alueella.

– Paltamossa kaikki on mahdollista. Olisihan se näppärää, että katuja, harmaita seiniä, alikulkuja ja kiviä voisi piristää. Tämä on sellaista matalan kynnyksen yhteistoimintaa, Härkönen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi