Vihtiin perustetaan uusi "Menestyjien puisto" – Vihdille julkisuutta tuoville istutetaan jokaiselle oma puunsa

Ensimmäiset puut istutetaan omalle alueelleen Pajuniityn puistoon tänä syksynä.

Vihti
Läheltä
Yle

Vihdin kunta perustaa Etelä-Nummelaan ”Menestyjien puiston”. Puistoon saavat oman puunsa Vihtiä maailmankartalle vievät menestyjät eli esimerkiksi EM- tai MM-tason urheilijat ja Finlandia-palkitut kirjailijat.

Valitut menestyneet ovat joko syntyneet Vihdissä tai asuvat Vihdissä ja tuovat täten Vihdille suurta valtakunnallista julkisuutta.

– Meillä oli suuri tarve kehittää muistamiskäytäntöämme, sillä vihtiläisten menestyksen taso eri aloilla kovenee vuosi vuodelta ja nämä menestystarinat ovat meille suuri ilon ja ylpeyden aihe. Menestyjien puiston avulla nämä tarinat tulevat pysyväksi osaksi kuntaa, toteaa Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Kunta pyytää järjestöiltä ja kuntalaisilta aktiivisuutta menestyjien ilmoittamisessa.

Ensimmäiset puut istutetaan omalle alueelleen Pajuniityn puistoon tänä syksynä. Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo kyseisen menestyjän saavutuksesta.

Puun saavat muun muassa Henri Marttinen (kulta, golf, Special Olympic Games 2019) ja Suomen naisten cheerleading-joukkueen jäsenet Joanna Remes, Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg (kulta, cheerleading MM 2019). Myös aikaisemmilta vuosilta menestyneitä voidaan muistaa erityispäätöksellä.