1. yle.fi
  2. Uutiset

Tankarin saari on ilman vierasvenelaituria – "Toivotaan, että sopu sijaa antaa"

Huonokuntoista laituria on korjattu monena keväänä, mutta enää korjaaminen ei riittänyt.

laiturit
Kuvassa Tankarin saari mereltä nähtynä Vasemmalla majakka, oikealla entinen luotsiaseman vartiotorni.
Tankarin majakkasaari.Yle

Tankarin saari Kokkolassa on tällä hetkellä ilman vierasvenelaituria. Laituri on ollut pitkään huonokuntoinen ja jäiden lähdettyä se alkoi upota.

Vierasvenelaituria on jouduttu korjaamaan lähes joka vuosi ja sen toivottiin riittävän tänäkin vuonna. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan laituri jouduttiin hinaamaan pois.

Nyt vieraat ohjataan luotsiaseman satamaan, eikä veneilyä saarelle siis jouduta rajoittamaan.

Tankar on yksi Kokkolan kesämatkailuvaltteja. Venepaikkoja siellä on lähtöjäänkin vähän. 12-metrisessä vierasvenelaiturissa oli paikat 10–15 veneelle koosta ja kiinnitystavasta riippuen.

Luotsiasemalla paikkoja on jonkin verran vähemmän, mutta mistään dramaattisesta muutoksesta ei kehitysjohtaja Jonne Sandbergin mukaan ole kyse.

– Heinäkuisina viikonloppuina voi olla vähän ahtaampaa kuin aiemmin, mutta toivotaan että sopu sijaa antaa sielläkin.

Mahdollisuudet saada uusi laituri täksi kesäksi ovat kehnot. Laiturien toimitusajat ovat pitkät, eikä siihen ole varattu rahaa. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi viikolla.

Tankarissa talvet ovat laitureille erittäin kovia. Esimerkiksi m/s Jennyn pari vuotta sitten hankittu laituri kärsi viime talvena vaurioita. Uudeksi vierasvenelaituriksi paras vaihtoehto olisi pitkäikäinen betoniponttoonilaituri.

Lue seuraavaksi