Helsingissä konsertoiva teinitähtiduo Marcus & Martinus vakuuttaa jaksavansa – näe haastattelusta myös kaksosten villit ja omintakeiset kättelyt

Kaksikko esiintyy Suomessa ensi kertaa uuden musiikin julkaisemisen jälkeen.

Marcus & Martinus
Norjalainen teinitähtiduo Marcus & Martinus vieraili Ylen aamu-tv:ssä
Norjalainen teinitähtiduo Marcus & Martinus vieraili Ylen aamu-tv:ssä

Huippusuositun norjalaisen Marcus & Martinus -poppiduon muodostavat Marcus ja Martinus Gunnarsen vierailivat perjantaina Ylen aamu-tv:ssä.

Marcus & Martinus esiintyy Töölön jalkapallostadionilla sunnuntaina. Tilanne on sekä duolle että suomalaisihailijoille erityinen. Kaksikko konsertoi Suomessa ensi kertaa uuden musiikin julkaisemisen jälkeen.

Tuore, viisi biisiä sisältävä EP Soon julkaistiin tällä viikolla. Keikalle odotetaan noin 15 000 fania.

– Emme ole hetkeen tehneet uutta musiikkia. Hauskaa esittää näitä tuoreita biisejä faneille, Marcus kertoo.

Pitkää päivää ilman piristeitä

Aikainen haastatteluaamu ei Marcusta ja Martinusta painanut. He tapasivat ympärillä pörränneitä fanejaan jo ennen lähetystä.

Ohjelmassa pohdittiin muun muassa siitä, kuinka duo pysyy energisenä hektisessä elämässään.

Kaksikko on tottunut pitkiin päiviin. Eräskin musiikkivideoprojekti Tanskassa vaati 15-tuntisen työpäivän. Muusikot ehtivät nukkumaan kahdelta yöllä, ja viideltä piti olla jälleen matkalla lentokentälle.

– Pitää syödä ja nukkua hyvin. Emme juo kahvia tai energiajuomia ollenkaan. Onneksi pystymme nukkumaan kiireessä myös autoissa ja lentokoneissa, Marcus valaisee.

Pienestä Elverumin kaupungista kotoisin olevat 17-vuotiaat ovat nuoresta iästään huolimatta ehtineet keikkailla jo lähes vuosikymmenen.

Vuonna 2012 Melodi Grand Prix Juniorin voitosta alkanut ura on tuottanut kolme albumia, ja kaksikon musiikkivideoita on katsottu Youtubessa satoja miljoonia kertoja.