Menetkö paikalle Kangasalan Jukolaan vai haluatko pysyä mahdollisimman kaukana ruuhkista? Katso täältä liikennevinkit kummassakin tapauksessa

Kangasalan Raikkuun odotetaan saapuvan tänä viikonloppuna noin 50 000 ihmistä.

Jukolan viesti
Ruuhkia voi välttää käyttämällä kiertoteitä.
Jos Jukolan ruuhkat haluaa välttää, mutta valtatien 12 kautta on pakko ajaa, kannattaa hyödyntää esimerkiksi näitä kiertoreittejä.Antti Eintola / Yle

Kaikkien aikojen suurin Jukola näkyy tänä viikonloppuna myös liikenteessä.

Suunnistustapahtuman kilpailupaikka on Raikun Heponiemessä, Kangasalan ja Pälkäneen välillä. Jukolaan saapuu noin 50 000 ihmistä.

Varsinkin valtatiellä 12 Kaivannon alueen ja Raikun risteyksen kohdalla on odotettavissa ruuhkia kumpaankin suuntaan. Vilkkaaseen viikonloppuun verrattuna liikenteen odotetaan tuplaantuvan.

Perjantaina iltapäivällä ruuhkaa ei vielä ollut.

– Lauantaina ruuhkaisimmat ajat ovat kello 8—12, sunnuntaina kello 7—13, tapahtuman liikenne- ja turvallisuuspäällikkö Tapani Saarinen kertoo.

Hän vinkkaa, ettei omalla autolla tarvitse ajaa perille asti.

– Kangasalla Pikkolan ja Tredun koulukampusalueella on ilmaista parkkitilaa ja sieltä kulkee jatkuvasti bussi, jolla pääsee lähemmäksi kilpailualuetta kuin omalla autolla.

Varsinaiselle tapahtumapaikalle odotetaan saapuvan noin 6 500 autoa. Saarinen neuvoo varaamaan matkalle malttia ja runsaasti aikaa sekä noudattamaan liikenteenohjaajien ohjeita.

– Etenkin ruuhka-aikaan paikalle saapuvien kannattaa varata matkaan jopa tunti, pari tavallista enemmän.

Osa lähialueen teistä on viikonloppuna suljettu tai muutettu yksisuuntaisiksi.

Tarkemmat saapumisohjeet ja tiedot Jukolan pysäköintialueista löytyvät tapahtuman verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Monta kiertoreittiä muulle liikenteelle

Jos Jukolan ruuhkista haluaa pysyä mahdollisimman kaukana, vaihtoehtoja on.

Esimerkiksi Tampereelta Lahden suuntaan matkaavia autoilijoiden kannattaa välttää Raikun seutu kokonaan ajamalla E12-moottoritien kautta ensin Valkeakoskelle tai Hämeenlinnaan.

Kangasalla oiva vaihtoehtoinen reitti kilpailualueen ohi kulkee Huutijärveltä Sahalahden ja Sappeen kautta Pälkäneelle.

– Tätä kautta kiertämällä matkaa tulee enemmän, mutta ajallisesti siinä voi voittaa, Tapani Saarinen sanoo.

Myös Raikun risteyksen läheltä valtatieltä 12 löytyy kiertoreitti niille, jotka eivät aio Jukolaan.

– Kangasalan suunnasta tultaessa Kaivannon kanavan jälkeen on opaste, jossa autoilijoita neuvotaan tien ruuhkaantuessa käyttämään Vehoniemenharjuntietä ja Vanhaa Pälkäneentietä, Saarinen kertoo.

Tämä kiertoreitti toimii vain Kangasalta Pälkäneen suuntaan ajettaessa, sillä Vehoniemenharjuntie on väliaikaisesti yksisuuntainen.

Jukolan liikennetiedotuksia voi kuunnella radiossa Yle Tampereen taajuudelta 99,9 MHz.