Lapin keskussairaalat supistavat toimintaansa lomakaudella

Loma-ajan sulkuja on avovastaanotoilla ja osastoilla. Lapin keskussairaalassa lomasijaisia on juuri ja juuri tarpeeksi.

keskussairaalat
Lapin keskussairaala
Kesällä potilaatkaan eivät halua tulla kiireettömiin toimenpiteisiin.Maija-Liisa Juntti / Yle

Lapin sairaaloissa supistetaan toimintaa kiivaimman kesälomakauden ajaksi. Kiireellinen hoito taataan sekä Lapin keskussairaalassa että Mehiläinen Länsi-Pohjasssa.

Lapin keskussairaalassa lähes puolet avohoidon poliklinikoista on kiinni suurimman osan heinäkuuta. Lisäksi vuodeosastopaikkoja on normaalia vähemmän. Toiminta on talvea hiljaisempaa, kun potilaatkaan eivät toivo kiireettömiä hoitoja kesälle. Lapin keskussairaala on jo julkaissut omat sulkuaikataulunsa verkossa. (siirryt toiseen palveluun)

Mehiläinen Länsi-Pohjasta kerrotaan, että varsinkin perusterveydenhuollon ajanvarausvastaanotto supistuu lomakaudella. Sairaala tiedottaa kesätoiminnan supistuksista erikseen myöhemmin.

Lapin keskussairaalaan kaivattaisiin lisää lomasijaisia edellisen kesän tapaan. Sairaalasta kerrotaan, että sijaisuuksia varten myös varahenkilöstö on jo kutsuttu töihin.

Mehiläinen Länsi-Pohjasta kerrotaan, että sijaisten rekrytointi on edennyt hyvin. Esimerkiksi vastaanottopalveluissa työntekijöitä on riittävästi kesää varten.

Lisää tuoreimpia uutisia Lapista kätevästi mobiilissa. Lataa Ylen Uutisvahti: http://link.yle.fi/BlB (siirryt toiseen palveluun)