Hoitoalan kesäsijaisten saaminen on vaikeutunut – "Tuntuu, että sairaanhoitajat katoavat jonnekin"

Hoitajien rekrytoinnit on aloitettu jo syksyllä ja työntekijöiden houkuttelemiseksi on kehitetty uusia keinoja.

Kesälomasijaisuus
Sairaanhoitajia sairaalan käytävällä.
Kilpailu sijaisista on hoitoalalla kovaa, ja rekrytointeja aikaistetaan vuosi vuodelta.Jyrki Lyytikkä / Yle

Kesäsijaisten löytämisestä hoitoalle on tullut hankalaa ja kilpailu sijaisista on kovaa. Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla sairaanhoitajien ja lähihoitajien rekrytoinnit aloitetaan jopa jo syksyllä. Aikaisemmista sijaisista pyritään pitämään kynsin hampain kiinni.

Vaasan keskussairaalan johtajaylihoitaja Arja Tuomaala kertoo, että he palkkaisivat mieluusti lisääkin sairaanhoitajia.

– Tammikuun lopulla tilanne näytti vielä hyvältä, mutta sitten toiset paikat houkuttelivat sairaanhoitajat. Tiedän, että koko alueella on sairaanhoitajapulaa. Tilanne on aavistuksen huonompi kuin viime vuonna. Tuntuu, että sairaanhoitajat häviävät jonnekin.

Tuomaala kertoo, että Vaasan keskussairaala on rekrytoinut 145 kesäsijaista.

Seinäjoen kotihoidon johtaja Suvi Tuomi kertoo, että heillä kesäsijaisten rekrytointi aloitetaan jo syksyllä.

– Työntekijöistä täytyy pitää erityisen hyvää huolta. Olemme kehittäneet uusia keinoja työntekijöiden houkutteluun. Esimerkiksi niin, että omiin työaikoihinsa voi itse vaikuttaa, Tuomi jatkaa.

Työntekijävaje kesäsijaisissa koskee tällä hetkellä enää lähinnä äkillisiä, lyhyempiä sijaistarpeita, kuten sairauslomia.

Kesäaikana erilaisia selviytymiskeinoja

Kesäsijaisten käytön lisäksi muita keinoja selvitä kesästä on toiminnan supistaminen, jolloin omaa työvoimaa siirretään akuutteihin yksiköihin. Oma henkilökunta joustaa osastolta toiselle, ja myös eläköityneet työntekijät paikkaavat vajetta. Näin toimitaan esimerkiksi Vaasan keskussairaalassa, kertoo Tuomaala.

Ikääntyneiden palvelujohtaja Katri Nikkola JIK:stä toteaa, että sijaisten tilanne oli viime vuonna ja vielä joulunakin selkeästi parempi.

– Oma teoriani on, että nyt yksityiset ovat palkanneet lisää ja vieneet sijaispoolin. Eläköitymisen myötä tarve myös kasvaa ja hoitajien määrä on liian pieni tarpeeseen nähden. Vakituisiin työsuhteisiin on kuitenkin hakijoita. Yksityisten palvelujen tuottajien kiinnostavuus johtuu varmaankin usein siitä, että siellä on heti tarjolla vakityötä.

Nuorten keskuudessa ikääntyvien palvelut eivät ole etusijalla ja eläköitymisellä on oma vaikutuksensa.

Tuomaala kertoo, että hoitotyön opiskelijat ovat hyvin sitoutuneita. He valmistuvat määräajassa ja harva heistä keskeyttää opintonsa. Hän miettii, että kurssikokoa tulisi kenties kasvattaa.

– Vaasan ammattikorkeakoulu ja Novia yrkeshögskolan ovat hakeneet ylimääräisiä kursseja, mutta opiskelijoiden valmistumiseen menee vielä aikaa. Vanhusten määrä ja työpaikkojen määrä kotipalvelussa lisääntyy.

Samaa kieltä puhuu Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy selvityksessään kesäajan toiminnasta alan työpaikoilla. Tuoreessa kyselyssä 80 % ilmoitti, että sijaisten saatavuudessa on ongelmia, ja tämä vaikuttaa omalta osaltaan siihen, että toimintoja supistetaan kesän ajaksi. Kyselystä käy myös ilmi, että ongelmat sijaisten saatavuudessa ovat entisestään vaikeutuneet ja pulaa on erityisesti sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Kaksi vuotta sitten vain joka toinen ilmoitti rekrytointiongelmista.

– Tilanne on vakava, sillä meillä voi olla edessä pula koulutetusta hoitohenkilöstöstä, jos alan vetovoima kärsii ja silloin se uhkaa sosiaali- ja terveysalan palveluita, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Lue lisää:

Tehy selvitti: Kesäajan sijaispula ennakoi pysyvämpää pulaa sosiaali- ja terveysalan henkilöstöstä (siirryt toiseen palveluun)