Yhdeksän siilinpoikasta sinnittelee ilman emoa Turun eläinhoitolassa

Tulitikkuaskin kokoisia siilejä ruokitaan kissoille sopivalla maidonvastikkeella.

Yhdeksän orpoa siilinpoikasta saa hoivaa Turun eläinhoitolassa
Yhdeksän orpoa siilinpoikasta saa hoivaa Turun eläinhoitolassa

Emonsa menettänyt siilipoikue on päässyt eläintenhoitajien silmäteräksi Turussa. Siilit tuotiin Turun eläinhoitolaan Säkylästä.

Siiliemon kovasta kohtalosta (siirryt toiseen palveluun)on kirjoittanut muun muassa Ilta-Sanomat. Sille kävi kalpaten pihatöiden takia.

Perjantaina siilipoikueella pyyhki kuitenkin mukavasti. Niille annosteltiin kissoille sopivaa maidonvastiketta ruiskulla tiheään tahtiin.

Eläinhoitaja Aliisa Suomalaisen mukaan siilit ovat noin viikon ikäisiä. Sen voi päätellä muun muassa painosta ja piikeistä.

Siilit syntyvät sokeina ja kuuroina. Valkoiset piikit ilmestyvät ihon alta parin tunnin päästä syntymästä. Ne alkavat tummua muutaman päivän kuluttua.

Siilien täytyy tukevoitua tuntuvasti ennen kuin ne voidaan palauttaa luontoon. Muuten ne eivät selviä talvesta.

– Niiden täytyy painaa 800 grammaa. Vapautamme ne paikkoihin, joissa on tukiruokintaa ja talvipesät, Suomalainen sanoo.

Anna siilin olla

Eläintenhoitaja Aliisa Suomalainen muistuttaa, että luonnossa siileihin ei saa koskea. Rauhoitettuihin eläimiin saa kajota vain, jos ne ovat loukkaantuneita tai muuten tarvitsevat ihmisen apua.

Siilit eivät juo maitoa, se tiedetään. Saako kotipihan siilille tarjota laktoositonta maitoa?

– Mitään maitoa ei tarvitse eikä saa antaa. Siiliä voi tukiruokkia. Tarjota vettä ja kissan tai koiran purkkiruokaa, Suomalainen neuvoo.

Turun kaupungin eläinhoitola ottaa vastaan ilman omistajaa jääneitä lemmikkieläimiä ja huolehtii niiden hoidosta tilapäisesti. Turun Eläinsuojeluyhdistys hoitaa siellä myös loukkaantuneita ja nälkiintyneitä luonnonvaraisia eläimiä.

Lue lisää: