Essoten tavoitteena 15 miljoonan euron säästöt lähivuosina – säästökuuri osuu erityisesti hallinto- ja tukipalveluihin

Kuluvan vuoden säästötavoitteeksi on juuri valmistuneessa talous- ja muutosohjelmassa asetettu reilut 6 miljoonaa euroa.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Läheltä
Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä tähtää nyt kaikkiaan 15 miljoonan euron säästöihin tulevien kolmen vuoden aikana.

Iso osuus säästötoimenpiteistä kohdistuu hallintoon ja tukipalveluihin, joista on tarkoitus vähentää henkilöstömenoja tänä ja ensi vuonna noin 50 työntekijän työpanosta vastaava määrä.

Sijaismäärärahoista on tarkoitus säästää lisäksi jo tänä vuonna 1,6 miljoonaa euroa.

Palveluihin tulisi muutoksia

Esimerkiksi viikonloppujen ja arkipyhien kiirevastaanotot suunnitellaan lopetettavaksi Juvalta ja Kangasniemeltä. Ensihoidon palvelutasoa esitetään supistettavaksi.

Myös monitoimijapäivystyksen lääkärimäärää suunnitellaan pienennettäväksi.

Essoten hallitus käsittelee talous- ja muutosohjelmaa ensi viikon kokouksessaan.

Koko palveluverkkoa koskeva selvitys tehdään syyskuuhun 2019 mennessä. Siinä tarkastellaan mahdollista toimipisteverkoston supistamista.

Aiemmin Essote ehdotti kunnille maksuosuuden nostamista miltei 20 miljoonalla eurolla. Silloin kutsuttiin koolle kokous puimaan eripuraa synnyttänyttä tilannetta. Kunnat ja Essote perustivat myös yhteisen ohjausryhmän ohjaamaan kuntayhtymän talouden kehitystä.

Lue myös: Kuntien ja Essoten päättäjien eripuraan sopuesitys – kuntien maksuosuus kasvaa, palveluverkko voi silti supistua