1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Yhdysvaltain presidentin ja Lontoon pormestarin sanasota sai jatkoa – Trump lainasi maahanmuuttovastaista mediapersoonaa Twitterissä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Lontoon pormestarin Sadiq Khanin sanasota on jatkunut jo yli kaksi vuotta.

Donald Trump
Lontoon pormestari Sadiq Khan ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat käyneet sanasotaa jo yli kaksi vuotta.
Lontoon pormestari Sadiq Khan ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat käyneet sanasotaa jo yli kaksi vuotta.Ben STANSALL & Brendan SMIALOWSKI / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkoi lauantaina sanasotaansa Lontoon pormestaria Sadiq Khania vastaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Presidentti kutsui pormestaria katastrofiksi, ja sanoi että hän vain "muuttuu huonommaksi". Lontoossa tapettiin kolme ihmistä alle 24 tunnissa perjantain ja lauantain aikana.

Trump jakoi viestipalvelu Twitterissä brittiläisen mediapersoonan Katie Hopkinsin twiitin, jossa maahanmuuttovastaisuudestaan tunnettu Hopkins arvosteli Lontoon pormestaria. Hopkinsin mukaan Lontoo on "puukotuskaupunki" ja "Londonistan".

Sanasotaa jo kaksi vuotta

Khanin ja Trumpin sanasota juontaa juurensa vuoteen 2017, jolloin Khan kritisoi Trumpin määräystä rajoittaa muslimienemmistöisten maiden kansalaisten maahantuloa.

Trump puolestaan arvosteli samana vuonna Khania Lontoossa tapahtuneen Westminsterin terrori-iskun vuoksi.

Trumpin kesäkuun alun Britannian-vierailun alla Khan vertasi häntä 1900-luvun fasisteihin ja sanoi, että hänen mielestään on epäbrittiläistä levittää Trumpille punainen matto, kun tämä ajaa äärioikeistolaisia arvoja ja uhkaa demokraattista järjestelmää.

Tuolloin Trump vastasi kutsumalla Khania luuseriksi Twitterissä. Khanin mukaan Trump käyttäytyi lapsellisesti.

Lue myös:

Lontoon pormestari vertasi Trumpia fasisteihin (2.6.)

Trump rajoittaa muslimien maahantuloa (28.1.17)

Brittiläinen kohutoimittaja Katie Hopkins raportoi Suomen seksuaalirikoksista – haluaa koota populistien voimia Euroopassa

Lue seuraavaksi