Hyppää sisältöön

Etsintäkuulutettu kiikkiin, hurjia ylinopeuksia, mies auton katolla – poliisi valvoi tehostetusti liikennettä Kuopiossa

Yksi kuljettaja jäi saman illan aikana kiinni kahdesta kovasta ylinopeudesta.

Itä-Suomen poliisi havaitsi runsaasti kovia ylinopeuksia tehovalvonnassaan Kuopiossa lauantaina. Valvonnassa poliisi keskittyi erityisesti nopeuteen ja ajotapaan. Valvonnassa jäi kiinni myös yksi etsintäkuulutettu henkilö.

Poliisi määräsi lauantai-illan aikana 24 kuljettajaa väliaikaiseen ajokieltoon. Näistä kahtatoista kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja loppuja sellaisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joka osoittaa vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan.

Törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa ylinopeudet olivat yli 50 kilometriä tunnissa yli sallittujen rajoitusten. Kovimmat nopeudet olivat satasen alueella mitatut 195, 180 ja 171 kilometriä tunnissa. Vakavissa piittaamattomuuksissa ylinopeudet olivat noin 40–50 kilometriä tunnissa yli sallittujen rajoitusten.

Poliisi kirjoitti valvonnan yhteydessä myös lukuisia sakkoja pienemmistä ylinopeuksista sekä erilaisista rikkeistä. Sakkoja kirjoitettiin muun muassa niin sanotusta kumin poltosta autolla sekä rekisterikilpien puuttumisesta. Lisäksi henkilöauton katolla ajon aikana ollut mies sai teostaan sakon.

Kiinni jääneet pääosin nuoria

Valvonnassa tavatut autoilijat olivat kaikki selvin päin. Poliisin haaviin jäi vain yksi rattijuopumuksesta epäilty, kun ajo-oikeudettoman moottoripyöräilijän epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Valvonnassa ajokieltoon määrätyt olivat pääosin nuoria miehiä ja naisia. Yksi heistä jäi saman illan aikana kiinni kahdesta kovasta ylinopeudesta.

Ensin mies ajoi satasen alueella 169 kilometrin tuntinopeudella. Poliisi määräsi kuljettajan ajokieltoon, mutta antoi hänelle sen verran ajoaikaa, että hän pääsisi ajamaan kotiinsa. Kotimatkalla mies ajoi kuitenkin jälleen kovalla nopeudella ja jäi kiinni uudelleen. Tällä kertaa hänen ajokieltonsa alkoi välittömästi ja matka jatkui muilla kyydeillä.

Valvonta oli järjestetty ajankohtaan, jolloin Kuopiossa järjestettiin suuri autotapahtuma. Itse tapahtuma oli poliisin mukaan hyvin järjestetty ja sujui hyvin. Poliisin tietoon ei tullut tapahtuman osalta mitään häiriöitä.

.
.