Mitä mieltä Ärjänsaaresta, Kaupunginlammesta tai Pöllyvaarasta? Kajaanin asukkailta pyydetään mielipiteitä lähiluontokohteista

Kaupunki ja Metsähallitus haluavat kaupunkilaisilta neuvoja lähiluontokohteiden kehittämiseen.

Kajaani
Kajaanin linnanrauniot kesällä.
Linnanraunioiden aluetta aiotaan kehittää. Julia Sieppi / Yle

Kajaanin kaupunki ja Metsähallitus ovat julkaisseet nettikyselyn, (siirryt toiseen palveluun) jossa kaupunkilaisilta pyydetään mielipiteitä, kokemuksia ja kehitysehdotuksia Kajaanin lähiluontokohteista.

Kysely on osa Urban Parks-hanketta, jonka tarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan lähiluontokohteista enemmän.

– Tarkoitus on selvittää, ovatko ihmiset tietoisia lähiluontokohteista ja jos ovat, niin mitä niistä he käyttävät eniten. Haluamme myös kaupunkilaisen näkemyksiä siitä, mikä lähiluontokohteissa toimii ja mitä parannuksia halutaan, Ekaterina Piirainen Metsähallitukselta kertoo.

Samalla etsitään myös Kajaanin suosituimpia lähiluontokohteita, joihin tulevaisuudessa sitten ohjataan enemmän investointieuroja. Kyselyssä on mukana 14 Kajaanin lähiluontokohdetta kuten esimerkiksi Ärjänsaari, Kaupunginlampi ja Pöllyvaara.

– Kun tiedämme minkälaiset ja minkäikäiset ihmiset lähiluontokohteissa käyvät, voimme kehittää alueita käyttäjien toiveiden, eikä päättäjien oletusten mukaan, Piirainen sanoo.

Meneillään olevan hankkeen budjetissa on investointirahaa, joka käytetään Kajaanin Rantapuiston ja Linnanraunioiden alueen kehittämiseen.

– Haluamme osallistaa kaupunkilaisia ja näyttää heille kaupunkiympäristön tarjoamia mahdollisuuksia, Piirainen tiivistää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)